Wendy van Veldhoven: ‘Jammer dat de potentiële koper niet eens de kans heeft gekregen de plannen toe te lichten’
Wendy van Veldhoven: ‘Jammer dat de potentiële koper niet eens de kans heeft gekregen de plannen toe te lichten’ (Foto: Corine Roks)

Eigenaren Partijhal gegriefd door vele negatieve reacties

  Algemeen,Nieuws

SINT WILLEBRORD - Het voornemen om op de locatie van De Partijhal in Sint Willebrord een arbeidsmigrantenhotel te bouwen stuit op veel verzet vanuit de Willebrordse bevolking. Het ongenoegen wordt vooral via sociale media geuit. Op zich niets mis mee, vindt Wendy van Veldhoven, kleindochter van Geert Muijs die het familiebedrijf oprichtte. Maar wel heeft zij moeite met de rake opmerkingen aan het adres van haar familie. Hierbij haar verhaal.


"Opmerkingen als 'Bedankt Partijhal! En 'Partijhal de Gekste', en zelfs het online zetten van eerder gemaakte geluidsopnames die destijds leuk waren maar in deze context ongepast. Dit raakt ons diep", vat Wendy van Veldhoven het gevoel van de familie samen.

Te koop

De Partijhal, opgericht door wijlen Geert Muijs, is een begrip op Sint Willebrord. De kinderen van Muijs, die de zaak hebben voortgezet, staan bekend als vriendelijke ondernemers die graag een praatje aanknopen. Gezien hun leeftijd en gebrek aan opvolging staat het warenhuis aan de A58 sinds kort te koop.

Anti-Arbeidershotel

"Een ondernemer toonde interesse. Een plan lag op tafel om het pand te verbouwen tot een migrantenhotel. Een hotel om arbeiders tijdelijk een kamer aan te kunnen bieden, zo ook aan buitenlandse zakenmensen. Een mooi modern en uitnodigend gebouw met verschillende luxe faciliteiten op de begane grond. Om de plannen persoonlijk toe te lichten zijn er uitnodigingen rondgedeeld voor een informatieavond. Helaas hebben de mensen hieruit de conclusie getrokken dat het hotel een soort wooncomplex zou worden, met alle gevolgen van dien", waarbij Van Veldhoven doelt op de Facebookpagina Anti-Arbeidershotel dat na de uitnodigingen door verontruste omwonenden in het leven werd geroepen. Nuchter voegt Van Veldhoven toe: "Waarschijnlijk zou ik, net als zovelen van het anti-front, ook een reactie hebben gepost als er een flyer op de deurmat valt voor de bouw van een arbeidsmigrantenhotel".

Afgeblazen

De reacties op facebook waren zó heftig dat de informatieavond(en) werd(en) afgeblazen en zelfs is afgezien van de koop, terwijl de bouw van een migrantenhotel hoog scoort op het lijstje van de grote bedrijven uit de gemeente Rucphen. Van Veldhoven Hierover: "Jammer dat de potentiële koper niet eens de kans heeft gekregen de plannen toe te lichten".

Ons Theike

"In de eerste instantie wilde ik niet reageren op de facebookberichten. Maar de verwijzing naar De Partijhal was kwetsend, het ging namelijk om Hotel Ada en niet om ons warenhuis. Ook werd gesproken over 'Ons Theike', alsof wij daar niet bij horen! Toen bleek dat mijn familie hier erg onder leed, heb ik zelfs mensen benaderd om de reacties offline te halen, waar zij overigens gehoor aan gaven. Ook heb ik zelf een tekst gepost, die gelukkig heel vaak is gedeeld. Direct na deze actie werd het rustiger op het web. Er kwamen zelfs oproepen voorbij om ons een hart onder de riem te steken. Zulke berichten doen ons goed", laat Wendy namens de familie weten. Tot slot laat Wendy weten: "Iedereen is welkom in onze winkel. Mijn ouders en familie staan open voor vragen. Alles wat we weten delen we graag met onze dorpsgenoten, en niet alleen online", grapt de kleindochter van Geert van Flappen.

BIJDRAGE CORINE ROKS

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief