Foto: Heemkundekring Sprundel

Heemkundekring presenteert boek over bevrijding Sprundel

  Algemeen,Nieuws

SPRUNDEL - De Sprundelse heemkundekring Onder Baronie en Markiezaat heeft een boekje gemaakt over de bevrijding van Sprundel, op 29 oktober precies 75 jaar geleden.


Wat deze bevrijding voor en de oorlogsgeschiedenis die daaraan vooraf ging betekende wordt met foto's, vragen en opdrachten in beeld gebracht. Van het boekje worden duizend exemplaren gedrukt. De eerste exemplaren worden komende maandag in basisschool Vinkenbos uitgereikt aan directeur Ineke Zopfi en een vertegenwoordiger van het Rucphense college, zo meldt de heemkundekring. De leerlingen van groep 3 tot en met 8 gaan daarna in het kader van het project 'Sprundel 75 jaar bevrijd' met de boekjes aan de slag. Het project duurt een week, daarna zijn de boekjes op verscheidene plaatsen in het dorp gratis verkrijgbaar. Er is ook een etalagewedstrijd aan verbonden.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief