Dit jaar krijgt de run, waaraan wedstrijdlopers en recreanten kunnen deelnemen, een feestelijk tintje.
Dit jaar krijgt de run, waaraan wedstrijdlopers en recreanten kunnen deelnemen, een feestelijk tintje. (Foto: Mark Kamphuis)

'Onze club is gezegend met zo'n atletiekbaan'

  Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - In Rucphen staat komende zondag de Kluiskenshof 10 van AVR weer op de agenda. Een run die al vanaf 1994 door de Rucphense atletiekclub wordt georganiseerd. Dit jaar krijgt de run, waaraan wedstrijdlopers en recreanten kunnen deelnemen, een feestelijk tintje. De lopers starten en finishen op de splinternieuwe atletiekbaan aan De Baanvelden. Bij de finish wacht hun nog een verrassing.


Marian de Rond van de organisatie Atletiek Vereniging Rucphen (AVR) over de run: "Deelnemers kunnen kiezen uit de vijf of tien kilometer. Het parcours leidt via de Molenweg naar Sprundel en bestaat voornamelijk uit asfalt. De Kluiskenshof 10 van AVR staat onder lopers bekend als snel parcours". Op het parcours staan diverse verkeersregelaars en halverwege de tien kilometer is er een drinkpost. Dit jaar een kleine wijziging op het vertrouwde traject wegens de afsluiting van de Industriestraat. De start van beide afstanden vindt plaats op het bekende terrein van de club, dit jaar voor het eerst op het nieuwe kunststof.

Nieuwe atletiekbaan

De Rond laat weten: "Loopt stukken beter dan de oude, die als basis bestond uit asfalt. Onze club is gezegend met zo'n atletiekbaan, waar menig vereniging jaloers op is. De Kluiskenshof 10 van AVR is een mooie en sportieve gelegenheid om dit huzarenstukje te presenteren. En als kers op de taart zullen fysiotherapeuten van Praktijk Kluiskenshof de lopers opwachten".

Klassieker

De klassieker die traditiegetrouw plaatsvindt op de voorlaatste zondag van oktober is de laatste wedstrijd van het West Brabants loopcircuit; zie www.wblc.nl. De run is genoemd naar haar sponsor, praktijk Kluiskenshof in Etten-Leur. De eigenaresse, Yvonne Boot, is lid van AVR'90 en loopt zondag de tien kilometer mee.

Eigen wedstrijd

Marian de Rond over de geschiedenis van de loop: "In de jaren '90 besloot het bestuur dat het tijd werd voor een eigen wedstrijd. In 1994 werd deze wens vervuld. Onder verschillende namen verwierf de klassieker bekendheid, gekoppeld aan de naam van de sponsor. Inmiddels staat hij bekend als een leuke loop voor álle lopers en kunnen we elk jaar rekenen op een paar honderd deelnemers".

Clubgebouw

Het nieuwe clubgebouw is in aanbouw, de atletiekvereniging maakt zolang gebruik van de faciliteiten van Hockeyclub Mistral en Handbalvereniging Orion. "Onze gastvrije buren! Deze week wordt gestart met de opbouw van ons clubgebouw. De fundering is inmiddels goed gehard, de opbouw heeft door onvoorziene omstandigheden wat vertraging opgelopen. We hopen rond december de nieuwe accommodatie te betrekken", waarbij zij aanvult dat vanaf de baan gezien de linkerhelft toekomt aan AVR '90 en de rechterzijde van het gebouw onderkomen biedt aan Willebrord Wil Vooruit (WWV).

Voorinschrijving

De voorinschrijving, via www.inschrijven.nl, sluit op vrijdagavond 18 oktober. Bij voorinschrijving krijgen deelnemers 2 euro korting. Op 20 oktober tussen 9.30 uur en 10.45 uur kunnen lopers zich nog inschrijven in het clubgebouw van Mistral aan De Baanvelden.

BIJDRAGE CORINE ROKS

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief