De Amerikaanse 104de infanteriedivisie bijgenaamd Timberwolves bevrijdde tijdens de Tweede Wereldoorlog dorpen in de gemeente Rucphen.
De Amerikaanse 104de infanteriedivisie bijgenaamd Timberwolves bevrijdde tijdens de Tweede Wereldoorlog dorpen in de gemeente Rucphen. (Foto: Militair Historisch Museum Achtmaal)

Gemeente Rucphen ontvangt Amerikaanse oorlogsveteraan Bryce Thornton (94)

  Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - De gemeente Rucphen ontvangt komende woensdag de 94-jarige Amerikaanse oorlogsveteraan Bryce Thornton in het gemeentehuis aan de Binnentuin in Rucphen. Thornton is één van de oud-strijders die dorpen in de gemeente Rucphen in oktober 1944 hielp bevrijden van de Duitse bezetter.


Hij maakte destijds deel uit van de Amerikaanse 104 de infanteriedivisie, bekend onder de naam Timberwolves. Enkele leden van de Stichting Vrienden van de Timberwolves begeleiden Thornton, die deel uitmaakt van een 34 personen tellende Amerikaanse delegatie, met voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog.

Programma

Het gezelschap arriveert om ongeveer 15.00 uur bij het gemeentehuis. Het programma start met het hijsen van de vlaggen van de geallieerde strijdkrachten die bij de bevrijding van de gemeente Rucphen waren betrokken. Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr spreekt de gasten daarna toe. Aansluitend stelt de 13-jarige Geert zichzelf voor. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Geert een grote interesse voor deze donkere periode uit onze geschiedenis. Hij heeft daartoe ook een vitrine ingericht in de hal van het gemeentehuis, die tot 2 november te bezichtigen is. Bryce Thornton vertrekt rond 16.00 uur om het programma elders voort te zetten. De gemeente  heeft ook de veteranen voor deze middag uitgenodigd.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief