Foto: Gemeente Rucphen

Leerlingen Daltonschool De Vindplaats te gast bij Burgemeestersontbijt in Rucphen

  Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr en wethouder Suzanne Breedveld van de Gemeente Rucphen ontvingen donderdagochtend leerlingen van groep 7 en 8 van Daltonschool De Vindplaats te Schijf op het gemeentehuis. In het kader van het Nationaal Schoolontbijt nuttigden ze gezellig samen het Burgemeestersontbijt.


Het doel van het Nationale Schoolontbijt is dat kinderen zelf het belang van een goed ontbijt ontdekken. Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat draait om het welzijn en de gezondheid van kinderen. Dit jaar is dat Het Vergeten Kind.  Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. De stichting maakt het mede mogelijk dat kwetsbare kinderen een stem krijgen, zich kind kunnen voelen en volwaardig meedoen in onze maatschappij. De burgemeester overhandigde daarom een cheque van 250 euro.

Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo'n 250 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt dat dit jaar zijn zeventiende editie beleefde. Tijdens deze week wordt er op basisscholen met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht geschonken aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal. Daarnaast heeft het educatieve ontbijtevenement de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School. Surf voor meer informatie naar www.schoolontbijt.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief