Foto: Tom van der Put

Zes mannen aangehouden na vondst cocaïnewasserij in Sint Willebrord

  Algemeen,Nieuws

SINT WILLEBRORD - In een loods aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord is maandagavond een cocaïnewasserij ontdekt. Later op de avond arresteerde de politie zes mannen die zich probeerden te verschuilen. De politie heeft een flinke hoeveelheid cocaïne afgevoerd.


Rond 17.45 uur kreeg de Gemeente Rucphen een melding van een vreemde lucht aan de Dorpsstraat. Hierop werd samen met de brandweer een onderzoek ingesteld. In het oppervlaktewater werden restanten van drugsafval gemeten. In de buurt van een benzinestation werd vervolgens een loods onderzocht, waarin een cocaïnewasserij werd ontdekt. Op dat moment werd er niemand in de loods aangetroffen.

Verlichting

De omgeving werd afgezet en het team Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) werd gewaarschuwd. Deze specialisten komen vaak voor onderzoek en het ontmantelen van drugslaboratoria. De brandweer spoot het riool schoon, waarna er geen risico meer was. Ook waren verder geen extra maatregelen voor de omgeving noodzakelijk. Het terrein ligt naast de A58 richting Breda en werd door de brandweer van de nodige verlichting voorzien om veilig te kunnen werken.

Politiecellencomplex

Tegen 21.00 uur ontdekte de politie op het terrein zes mannen die vermoedelijk met de wasserij te maken hadden. Ze werden aangehouden, waarbij agenten werden geholpen door aanwezige brandweermannen. De mannen werden gefouilleerd en kregen een witte overall aan om te voorkomen dat sporen werden vernietigd. Hierna werd het zestal door verschillende politie-eenheden naar een politiecellencomplex gebracht. Het gaat (voorlopig) om mannen variërend in de leeftijd van 29 tot en met 58 jaar, waarvan enkelen zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.

Cocaïne

De politie is naar verwachting nog geruime tijd bezig met onderzoek en ontmanteling van de cocaïnewasserij. Rond 23.00 uur ontdekte de politie hierbij een flinke hoeveelheid cocaïne. Deze werd in beslag genomen en onmiddellijk naar een politielocatie afgevoerd.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief