Foto: Facebook Ronnie Gommers

Gemeente Rucphen krijgt straks heus EK Dorp

  Algemeen,Nieuws

SPRUNDEL - De gemeente Rucphen krijgt volgend jaar een heus EK Dorp. Tijdens het EK Voetbal 2020, dat van 12 juni tot en met 12 juli 2020 wordt gehouden, kunnen fans van het Nederlands Elftal de verrichtingen van hun favorieten volgen in een EK Dorp dat gestalte krijgt bij de schaatsbaan bij De Vijfsprong.


Initiatiefnemer is Ronnie Gommers (foto), eigenaar van café De Coop in Sprundel. Hij kwam op het idee voor een EK Dorp nadat hij vorig jaar het WK Dorp in het Belgische Hoogstraten bezocht, een initiatief van een aantal bevriende Nederlandse ondernemers die er horecazaken runnen. "Iedereen kent inmiddels wel de Oranjegekte die ontstaat als het Nederlands Elftal meedoet aan een groot toernooi. In België bestaat een dergelijke cultuur nog niet, maar was het WK Dorp in Hoogstraten al wel een groot succes. 'Dat kunnen wij in Nederland ook', dacht ik toen bij mezelf. En zeker in Rucphen. In mijn café organiseer ik altijd veel rond voetbalwedstrijden. Toen het Nederlands Elftal zich laatst plaatste voor het EK, zat het hier met 160 tot 170 personen bomvol. Straks bij het EK zal de belangstelling nog veel groter zijn. Zo ontstond het idee om in de gemeente Rucphen een EK Dorp weg te zetten".

Centraal

Gommers stapte met zijn plannen naar de Gemeente Rucphen die meteen enthousiast reageerde. De locatie voor de schaatsbaan naast De Vijfsprong was vervolgens snel gevonden. "Het EK Dorp kun je niet telkens opbouwen en afbreken", legt hij uit. "Op deze locatie kan het EK Dorp straks een hele maand staan. Oranje speelt straks in ieder geval drie wedstrijden in de groepsfase, maar iedereen weet dat het Nederlands Elftal tijdens een toernooi best ver kan komen. Mocht Oranje de finale halen, dan zijn er van het Nederlands Elftal alleen al zeven wedstrijden te zien. Daarnaast is de locatie voor de dorpen Sint Willebrord, Rucphen en Sprundel heel centraal gelegen. Dat geldt ook voor omliggende plaatsen als Hoeven en Etten-Leur. Het EK Dorp is straks voor iedereen goed te bereiken. Niet voor niets wordt op deze locatie in januari ook het NK Veldrijden tijdens de Cyclocross Rucphen gehouden".

Voorbereidingen

"We zijn nu al bezig met de voorbereidingen voor het EK Dorp", vervolgt hij. "Nederland speelt straks in ieder geval tegen Oekraïne. Het is spannend hoe de groepsindeling er na de loting op 30 november uitziet. Het wordt hoe dan ook een groot feest. We hopen straks zo'n 1.500 man te verwelkomen. Er komt in ieder geval een grote tent voor het geval er sprake is van slecht weer en er zal ook worden gezorgd voor volop muzikale omlijsting".

Kennis en kunde

Gelukkig staat hij er niet alleen voor, zo maakt Ronnie Gommers duidelijk. Zijn bevriende horecacollega's uit Hoogstraten zullen hem namelijk met raad en daad bijstaan. "Ik mag gebruikmaken van hun kennis en kunde. Kijk, met feestjes hier in de kroeg heb ik zelf ervaring genoeg. Tijdens de succesvolle Europese campagne van Ajax vorig seizoen bijvoorbeeld zat het hier bij elke tv-uitzending telkens vol met supporters in clubkleuren. En met carnaval zet ik hier ook altijd een grote tent weg. Maar die mannen hebben ervaring met het houden van bijvoorbeeld een Oktoberfest voor 2.500 man. Da's toch net even iets anders".

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief