Beslagleggingen na integrale controle post- en koeriersdiensten
Foto: Addo Sprangers

Beslagleggingen na integrale controle post- en koeriersdiensten

  Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - In de gemeente Rucphen is dinsdag een integrale controle gehouden op post- en koeriersdiensten. Bij de controle zijn twee voertuigen in beslag genomen. Ook is beslag gelegd op een bankrekening. Verder is materiaal aangetroffen dat mogelijk duidt op voorbereiding van criminele activiteiten.


De Gemeente Rucphen heeft de controle uitgevoerd op bestuurlijke gronden. Het doel van de controle was om meer zicht en inzicht te krijgen op koeriers en op de transportbranche. Gemeente, politie, belastingdienst, Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en OM hebben bij deze controle samengewerkt en gezamenlijk opgetreden als één overheid. Aanleiding voor de controle was een relatief hoge concentratie van post- en koeriersdiensten in relatie tot het aantal inwoners van de gemeente. Bij de actie  waren 32 medewerkers betrokken van de Gemeente Rucphen, politie en Belastingdienst. Het Openbaar Ministerie en Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland waren bij deze controle  op de achtergrond actief.  De actie startte om 14.00 uur en duurde tot 22.00 uur. 

Resultaten

Bij de controle zijn zoals gezegd twee voertuigen in beslag genomen. Tevens is beslag gelegd op een bankrekening. Daarnaast was de uitvoering van een aantal vergunningen niet op orde, evenals het brandveilig gebruik van een enkel pand. Ook is materiaal aangetroffen, wat mogelijk duidt op voorbereiding van criminele activiteiten. Bij de controle bleek verder dat een aantal bedrijven niet in het bezit is van de benodigde vervoersvergunning (NIWO). Eén bedrijf is aangezegd de vervoersactiviteiten  te stoppen vanwege. het ontbreken van deze vergunning. Door vergaarde informatie wordt bij de verschillende disciplines nader onderzoek ingesteld en/of administratief onderzoek voortgezet.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief