Foto: Addo Sprangers

Processiepark in Sint Willebrord krijgt nóg groener karakter

  Algemeen,Nieuws

SINT WILLEBRORD - Wethouder Martien de Bruijn geeft maandagmiddag het startsein voor de sloop van een aantal panden in het Processiepark in Sint Willebrord. Het park - dat centraal ligt in het dorp - krijgt met de sloop een compleet groen karakter en moet  hiermee voor inwoners en bezoekers een nog aantrekkelijker plek worden om te verblijven. 


Het Processiepark in Sint Willebrord is een unieke en belangrijke groene plek in het dorp. In het park ligt de kerk, de kruiswegstaties en de bekende Lourdesgrot. Onderdelen van het park zijn ook aangewezen als Rijksmonument. 

Sloop

 "In het park staat ook nog een aantal gebouwen. Het gaat bijvoorbeeld om de voormalige apotheek, huisarts en fysiotherapiepraktijk" vertelt wethouder Martien de Bruijn. "De panden hiervan beperken van een zijde het zicht op het park. De apotheek, huisarts en fysiotherapie zijn inmiddels verhuisd naar een nieuw pand aan de andere kant van de Pastoor Bastiaansensingel, op de plek van het voormalige Parkzicht.  Met medewerking van provincie Noord-Brabant kunnen we nu de oude panden slopen".

Verblijfsgebied

Volgens de wethouder komt geen bebouwing meer terug. "De ruimte die ontstaat voegen we toe aan het park", meldt hij. "Hierdoor kunnen we de oorspronkelijke elementen van het park terugbrengen. We hebben de intentie om op deze plaatsen een verblijfsgebied te creëren. Momenteel zijn we in overleg met partijen - die in de buurt van het park gevestigd zijn - over de toekomst van het park. We willen samen graag een park waar het goed vertoeven is".

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief