Sanne Seltenrijch wint voorleeswedstrijd in Rucphen
Foto: Riet Hereijgers

Sanne Seltenrijch wint voorleeswedstrijd in Rucphen

  Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - Sanne Seltenrijch uit Rucphen heeft maandag in Schijf de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. De leerlinge uit groep 8 van Basisschool St. Martinus in Rucphen kwam als beste uit de bus. Ze kreeg de volle zaal in D'n Hoge Dries muisstil met het fragment dat ze had gekozen om voor te lezen.


De voorleeswedstrijd werd gepresenteerd door Len Copal in de gedaante van Paulien van Loon, de valse nicht van kinderboekenschrijver Paul van Loon. Aan de 27ste editie van de voorleeswedstrijd deden nog vijf andere leerlingen van de basisscholen in de gemeente Rucphen mee: kinderen uit groep 7 en 8 van de basisscholen Het Palet Rucphen, De Vindplaats Schijf, Vinkenbos Sprundel, Heilinde Sint Willebrord en Mariadonk Zegge. Opmerkelijk was dat er in deze gemeentelijke ronde maar liefst víer Sanne's meededen. Zij en de andere voorlezers werden fanatiek aangemoedigd door hun klasgenoten met yells en spandoeken.

Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs.De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en wordt gehouden in samenwerking met de lokale bibliotheken. Ook de Gemeente Rucphen moedigt (voor)lezen en leesplezier aan. Cultuurwethouder Laura Matthijssen zat dit jaar in de jury. Sanne mag nu naar de halve Brabantse finale op 7 maart in Goirle. De winnaars daarvan mogen naar de provinciale finale, wie ook dáár wint mag naar de landelijke finale.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief