Afbeelding

Leden tennisvereniging RICO willen toch naar Binnentuin

Algemeen

SINT WILLEBRORD - Nu de gemeente Rucphen het perceel grond aan de Vosdonkseweg te Sint Willebrord heeft aangekocht voor de mogelijke aanleg van tennisbanen heeft het bestuur van Tennisvereniging RICO haar leden laten stemmen voor een nieuwe optie: De Binnentuin. Reden is het langdurige proces dat de vereniging te wachten staat als men kiest voor locatie Vosdonkseweg. Buurtbewoners zijn namelijk fel tegen. Van de leden stemden 99% vóór De Binnentuin met daarbij als belangrijkste argument: “We willen volgend jaar april ons balletje weer kunnen slaan”.

De plannen voor de aanleg van vijf tennisbanen, een kantine en een parkeerplaats op het stuk agrarische grond naast de rotonde aan de Noorderstraat is bij buurtbewoners verkeert gevallen. Tijdens een bewonersavond, begin februari, kwam al snel naar voren dat realisatie van dit plan best wel eens lang zou kunnen duren. Bewoners waren fel tegen en staken dat niet onder stoelen of banken. Reacties als: “We procederen tot de Raad van Staten”, blijken serieus genomen te worden. En het aanvullend onderzoek dat er moest komen omdat in het naastgelegen bosje een valk zou bivakkeren, werkt ook al vertragend.

Zienswijze “Hoewel de gemeente Rucphen positief tegenover onze plannen stond om schuin tegenover onze huidige stek een vijftal tennisbanen te realiseren, bleek het in de praktijk nog een heel traject. Vooral toen de zienswijze van de omwonenden duidelijk werd. Een langdurig proces terwijl onze leden volgend jaar april weer op de baan willen staan”, geeft voorzitter Tennisvereniging RICO, Corné Arnouts, tekst en uitleg. “Vervolgens hebben we het tijdspad met de gemeente besproken en die hebben ons de optie van De Binnentuin aangereikt”.

Stemmen Het gaat hierbij om een vergelijkbaar stuk grond aan de westzijde van de industriehoek, naast Dynamico. Op maandagavond 8 mei zijn de leden hiervan in kennis gesteld en hebben gestemd. Van de vierenzeventig aanwezigen stemden slechts twee tegen. De verenging telt in totaal zo’n driehonderd leden. “Hoewel onze favoriete plek toch wel de Vosdonkseweg blijft, is het vooral de tijdsdruk die doorslaggevend is geweest. In het nieuwe seizoen willen we gewoon weer kunnen tennissen”, aldus Arnouts. De leden kunnen tot 14 juni dit jaar tennissen op hun vertrouwde stek bij Tenniscentrum Rico te Sint Willebrord dat hierna moet wijken voor de aanleg van de Verlengde Vosdonkseweg.

Tweede keus De Binnentuin blijkt vooral door de ligging tweede keus. “We zitten dan wel dichtbij een tennisvereniging uit Rucphen en daarbij komen onze leden voornamelijk uit Sprundel en Sint Willebrord. Daarom is onze huidige locatie zo ideaal”. Verder laat de voorzitter weten: “Wij zijn een vereniging maar mocht er in de toekomst nog een partij willen participeren op locatie De Binnentuin, dan kan dat voor alle partijen gunstig uitpakken”.

Plan B In een reactie laat wethouder René Lazeroms weten: “Het bestuur van Tennisvereniging RICO heeft ons inderdaad benadert. Zij maakte zich zorgen over de reacties van omwonenden en de consequenties daarvan. In gezamenlijkheid is toen plan B opgesteld, locatie De Binnentuin. Begin mei is dit besproken in het college en die heeft het voorstel omarmd”. De aanleg van vier tennisbanen, parkeerplaatsen en een paviljoen biedt volgens de wethouder alleen maar voordelen op het plan Vosdonkseweg. “Op grond van het huidige bestemmingsplan kunnen hier tennisbanen gerealiseerd worden. Verder is dit geen woongebied en is men dus niemand tot last en tot slot sluit het plan prima aan bij de ontwikkelingen van De Binnentuin”.

Warme grond Op de prangende vraag of de gemeente Rucphen nu dus onnodig eigenaar is van het stuk grond aan de Vosdonkseweg antwoordt de wethouder: “We hebben de grond aangekocht van de Rabobank, een strategische aankoop. Warme grond die kan passen in de planontwikkeling zoals bijvoorbeeld woningbouw”.

BIJDRAGE CORINE ROKS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief