Afbeelding

Alle hondenrassen welkom bij Hondenkapsalon Milou

Bedrijvig Nieuws

SPRUNDEL – Op een steenworp afstand van het centrum van Sprundel heeft de jonge onderneemster Milou Hendrickx (22) haar eigen hondentrimsalon geopend. In een prachtige gezellige brandschone ruimte aan de Bosstraat is ‘Hondenkapsalon Milou’ gevestigd. “Baasjes kunnen hier terecht voor de complete verzorging van hun viervoeter. Alle hondenrassen zijn hier welkom”, vertelt Milou.

DOOR MONIQUE JANSEN

Milou is een groot dierenliefhebber. Ze komt uit een gezin waar de liefde voor honden haar met de paplepel is ingegoten. Van deze hobby maakte ze haar beroep. Op het Prinsentuin College in Breda volgde zij de studie dierenverzorging. Die heeft ze aangevuld met een opleiding tot hondentrimster bij Trim Nederland.

Werkzaamheden In haar hondenkapsalon houdt Milou zich onder meer bezig met het borstelen en wassen van de hond, met het inkorten, plukken, knippen en scheren van de vacht, ontwollen en het knippen van de nageltjes. Al veel klanten hebben de trimsalon gevonden. “Daar ben ik heel blij mee. Het is heel dankbaar werk en we zien veel mensen en hond later weer terugkomen”, benadrukt Milou. De verzorging van honden loopt uiteen, maar alle honden hebben baat bij een trimbeurt: “Ook bij kortharige dieren kan een borstelbeurt het verschil maken. Ook daar komen veel haren vanaf en wat hier achterblijft, tref je thuis niet meer aan.” In de salon krijgt Milou hulp van haar moeder Carla. Zij steekt een handje toe bij de werkzaamheden, zodat een hond alle aandacht krijgt.

Honden op hun gemak stellen Milou neemt uitgebreid de tijd voor alle honden, zodat de dieren zich goed op hun gemak voelen in de hondenkapsalon: “Er kwam hier een heel angstig hondje, maar ik wist zijn vertrouwen te winnen. De volgende keer dat hij kwam, was hij ook helemaal niet bang meer. Dat zijn bijzondere momenten.” Ze vindt het ook belangrijk dat de eigenaren hun dier met een vertrouwd gevoel achterlaten: “Dat is heel belangrijk, want voor de meeste mensen maakt hun hond echt onderdeel van het gezin uit. Ik behandel elke hond, zoals ik mijn eigen hond behandel.”

Open dag Op zaterdag 6 mei houdt Hondenkapsalon Milou een open dag van 11.00 tot 16.00 uur. Daarbij werkt ze samen met andere onderneemsters uit de dierenbranche. Milou staat klaar om de trimsalon te laten zien en geeft vachtadvies. Eigenaren kunnen hun hond op de foto laten zetten en een hondengedragsspecialist staat klaar voor het beantwoorden van vragen. Ook zijn er handgemaakte hondenspulletjes te koop, zoals snuffelmatten, speeltjes en halsbanden. Iedereen is welkom om op deze dag een kijkje te kunnen nemen. Daarnaast zijn er deze dag verschillende leuke aanbiedingen bij de Hondenkapsalon.

Hondenkapsalon Milou werkt doordeweeks en op zaterdag op afspraak. Zij is bereikbaar op 06-12248227.

Hondenkapsalon Milou, Bosstraat 12, Sprundel, tel: 06-12248227, www.facebook.com/hondenkapsalonmilou

Milou en Carla Hendrickx met hun eigen honden in Hondenkapsalon Milou. FOTO MONIQUE JANSEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief