Logo internetbode.nl/rucphen

VLP boos over afwijzing fietspad Leemstraat

ROOSENDAAL/ZEGGE – VLP-raadslid Wilbert Brouwers vindt het onbegrijpelijk dat de gemeente Rucphen een fietspad aan de Leemstraat tussen Zegge en Roosendaal tegenhoudt. Hij wil dat de Roosendaalse wethouder Cees Lok alsnog nadenkt over het aanleggen van een fietsweg aan de Leemstraat zonder dat daarbij een beroep wordt gedaan op grondgebied van Rucphen.


In raadsvragen wil Brouwers weten of het mogelijk is om een fietspad te realiseren tot aan het bedrijf van Jan de Rijk Logistics. Op deze manier zou medewerking van de gemeente Rucphen niet nodig zijn.

Alternatief

De gemeente Roosendaal en Rucphen lieten onlangs weten dat zij niets zien in de aanleg van een apart fietspad aan de Leemstraat. Zij wezen er in een gezamenlijke verklaring op dat er al een fietspad ligt naast de Bredaseweg waar mensen op een tweewieler veilig gebruik van kunnen maken. Volgens Brouwers is deze weg geen alternatief voor de Leemstraat, omdat bewoners en mensen die werken aan de Leemstraat daar helemaal niet moeten zijn. Tenslotte is Brouwers verbaasd over de houding van Lok. Hij vraagt zich af waarom hij helemaal af ziet van medewerking aan het fietspad en wil opheldering.

FOTO ROEL DE HAAN<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FotoseriesDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief