Logo internetbode.nl/rucphen

Zanggroep Rucphen viert 30-jarig jubileum met show Feelings

RUCPHEN - Zanggroep Rucphen oefent voor de nieuwe voorstelling die in mei opgevoerd wordt in de Martinuskerk. Feelings, de show ter gelegenheid van hun 30-jarig bestaan, wordt een spektakel voor iedereen die van muziek houdt.

De repetities in de zaal van het Wapen van Nassau klinken aangenaam. Er is een oorverdovende goede versie van ‘Iedereen Is Van De Wereld’ te horen uit de keel van circa vijftig koorleden. Later zingen ze nog ‘Goodnight Saigon’ van Billy Joel en ‘Nothing Else Matters’ van Metallica. De bekende liedjes van de nieuwe arrangementen beginnen zo opnieuw interessant te worden.

Pop-koor Ooit is het begonnen als jongerenkoor onder pastoor Van Beek. Veel van de jongeren uit die tijd verlieten de groep omdat ze gingen studeren of in militaire dienst moesten. Van de ongeveer twintig oorspronkelijke leden, zijn er nu nog steeds vier lid. Dames die, toen het koor opgericht werd, in leeftijd varieerden van 13 tot 34 jaar. Ondanks dat het begon als een koor in de kerk werden er ook toen al veel popliedjes gezongen. “We zongen toen liedjes van Bob Marley en van de Beatles”, vertelt Cristel Vriends, de jongste van het viertal. Nadat het koor een tijdje in de kerk had geoefend, werd er al snel uitgeweken naar de toenmalige zaal van Van Oers. Naast de vier dames Ad Franken, José Struijs, Anita Christianen en Cristel Vriends zitten er momenteel mannen en vrouwen uit de hele regio bij het koor. De leeftijden variëren van achter in de twintig tot in de zeventig.

Perfectionistisch Dirigent Laurens van Wessel wordt muzikaal bijgestaan door Ad van Ginneken. Van Wessel is kritisch maar rechtvaardig tegenover de zanggroep. Hij wil in mei een perfecte show opvoeren. Ieder, voor een leek onopvallend, foutje wordt door hem opgemerkt. De zangers en zangeressen blijven de liedjes steeds verder aanscherpen, totdat alles tot in de puntjes klopt. “We zijn er met elkaar nu al een jaar mee bezig”, legt Van Wessel uit. “Voor die tijd heb ik de arrangementen gemaakt voor de liedjes waarvan we die nog niet hadden. Ondanks deze perfectie is Zanggroep Rucphen vooral een gezelligheidskoor. Naast de repetities en opvoeringen organiseert de groep ieder jaar een gezellige familiedag, een feestavond en workshops. “Laatst hebben we met de mannen een kookworkshop gehouden”, zegt Van Wessel, die zelf dol is op koken.

Emoties door muziek De show wordt een combinatie van zang en geprojecteerde beelden en teksten. Met professioneel licht en geluid wordt het in de Martinuskerk een echt spektakel. “Een live-band speelt de muziek variërend van Queen tot Mozart en alles wat er tussen zit”, verklaart Van Wessel enthousiast. “De show noemen we ‘Feelings’. Omdat we veel verschillende liedjes spelen in uiteenlopende stijlen, verwachten we dat iedereen in het publiek geraakt wordt. Dat gevoel, daar gaat het ons om. Het gevoel dat muziek kan losmaken bij mensen.”

De leden van Zanggroep Rucphen oefenen voor de nieuwe show Feelings. BIJDRAGE EN FOTO FRED SCHUCH<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432893767463-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief