Logo internetbode.nl/rucphen

Prijsuitreiking Jeugd Vrijwilliger & Vereniging van het jaar


RUCPHEN - Vrijwilligerswerk saai of tijdrovend? Het is juist een mooie en leuke manier om je vrije tijd in te vullen. Je draagt jouw steentje bij aan de samenleving, je doet ervaring op voor de rest van je leven en je houdt er waardevolle contacten aan over. Vrijwilligerswerk is voor jong én oud!

Stichting URvoice

Ook al doen veel jongeren al vrijwilligerswerk, velen ook nog niet. Dit terwijl organisaties in de Gemeente Rucphen zitten te springen om vrijwilligers. Vrijwilligerswerk kan uiteenlopen van het helpen in de kantine bij je sportvereniging tot het helpen organiseren van leuke activiteiten in het bejaardentehuis of voor gehandicapten. Er zijn zoveel verenigingen, stichtingen en organisaties dat er altijd wel iets bij zit wat jou aanspreekt! Neem eens een kijkje op de vacaturebank op onze website: www.urvoice.nl

Bovendien is ook voor verenigingen, stichtingen en andere organisaties de input van jongeren erg belangrijk. Het is goed dat er binnen (soms een beetje vastgeroeste) organisaties een frisse wind waait! Niet alleen kan jong van oud leren, maar zeker ook oud van jong.

Doel voor het komende jaar

Het komende jaar gaan wij als Stichting URvoice ons vooral richten op het benaderen van jongeren. Wij willen de jongeren die nog geen vrijwilligerswerk doen over de drempel helpen door te laten zien wat vrijwilligerswerk inhoudt. We zijn bijvoorbeeld druk bezig met het organiseren van een scholenproject.

Vrijwilligersorganisatie en Jeugd Vrijwilliger

Om te benadrukken dat vrijwilligerswerk voor jong én oud is organiseert Stichting URvoice ook dit jaar weer in samenwerking met Gemeente Rucphen op 8 december a.s. de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst. De vrijwilligersorganisatie van het jaar wordt bekend gemaakt, maar voor het tweede jaar op rij vindt er nog een prijsuitreiking plaats die avond: de Jeugd Vrijwilliger van het jaar! Dit jaar strijden nog meer genomineerden in de leeftijdscategorie 16 tot en 27 voor deze mooie prijs! Wij als Stichting URvoice zijn enorm blij met het gestegen aantal genomineerden: een teken dat er steeds meer aandacht komt voor vrijwilligerswerk onder jongeren. Het zal ook nog een spannende strijd worden, met bewondering hebben we de nominaties doorgenomen. Geweldig wat deze genomineerden allemaal doen om hun steentje bij te dragen! Voor meer informatie over Stichting URvoice en de genomineerden van de jeugdprijs ga naar www.urvoice.nl of bezoek onze Facebookpagina. Wil je graag op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Like onze pagina!

Workshops en ontspanning

Naast de prijsuitreikingen vinden er dit jaar ook weer interessante workshops plaats waar de genodigden aan deel kunnen nemen. Een greep uit de interessante onderwerpen van de workshops: vastgeroeste patronen doorbreken (Judith Puttinger van Opstellers), tijd: vriend of boeman? (Froukje Smeding van Werkwegen), mantelzorg (Marie Augustijn van het Mantelzorgpunt en bevordering van veiligheid (Politie). Naast deze interessante onderwerpen kan men ook kiezen voor ontspanning: een stoelmassage of manicure verzorgt door scholieren.

Muzikale omlijsting

Nieuw dit jaar is dat de muzikale omlijsting bij ontvangst verzorgd zal worden door de Paperclips (een zeer muzikale jongerenvereniging uit de gemeente) en tijdens de gezellige borrel na de prijsuitreiking zal de muziek verzorgd worden door niemand minder dan de jonge Rucphen FM DJ Youri Rasenberg.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief