Afbeelding

Nieuw loungebank-ontwerp bij Steigerhoutpassie

Bedrijvig Nieuws

RUCPHEN - Met een nieuw concept van steigerhouten loungebanken trekt het Rucphense Steigerhoutpassie veel klanten naar zich toe. Hiermee lijkt de plaatselijke onderneming al binnen drie jaar al een trendsetter geworden te zijn.

Wat drie jaar geleden begon als bijzaak, is nu een fulltime job voor de 39-jarige Ronald Snepvangers. Hij heeft een oude stal aan de Heimolendreef in Rucphen omgetoverd tot werkplaats en showroom voor zijn steigerhouten meubelen. Vroeger hoorde de stal bij de naastgelegen Heimolen en was eigendom van de familie van Ronald’s partner Ingrid Franken. Via de showroom, maar vooral via zijn website www.steigerhoutpassieshop.nl levert hij deze binnen- en buitenmeubelen aan particulieren en bedrijven in Nederland en België.

Onderscheidend “In het begin kwamen de klanten bij me langs met een foto of een tekening”, legt Ronald uit. Zo heeft hij diverse maatwerkopdrachten volbracht van kinderkamers tot winkelinterieurs. “Tegenwoordig ontwerp ik zelf meubelen die juist anders zijn.” Hij doelt op de loungebankserie Flex, die uit losse delen bestaat en door de gebruiker eenvoudig in elkaar gezet wordt. De bank is later aan te passen of uit te breiden met bijvoorbeeld een hoekstuk of een Hocker. Met dit nieuwe concept is hij geen volger meer, maar zet hij de toon. “Ik zal eens een filmpje laten zien.” In een twee minuten durend filmpje wordt voorgedaan hoe eenvoudig de loungebank te plaatsen is. “Het is zelfs mogelijk om de bank weer uit elkaar te halen, als deze in de winter opgeslagen moet worden”. Wat Steigerhoutpassie verder onderscheidend maakt is de zelf opgelegde eis dat alles netjes en glad afgeleverd wordt. “Zoals je het zelf zou willen”. Anders gaat het de deur niet uit.”

Compleet assortiment Op dit moment zijn - naast de loungebank Flex - vooral de steigerhouten barset Enjoy en de vuurtafel erg populair. Klanten kunnen bij alle meubelen kiezen uit verschillende afwerkingen. Het “Old-Look” steigerhout wordt het meest gekozen, maar alles is mogelijk omdat bijna alles op aanvraag geproduceerd wordt. De showroom laat naast steigerhouten meubelen ook een grote keuze aan life-style accessoires zien. Hiermee kan een binnen- of buiten zithoek sfeervol aangekleed worden. De stijl is veelal robuust of industrieel en helemaal van deze tijd. De vraag waarom het bedrijf zo genoemd is hoeft niet gesteld te worden. De passie voor steigerhout spat er van af. Rucphense feesten Ronald Snepvangers is met zijn Steigerhoutpassie lid van Ondernemersvereniging Rucphen. Tijdens de Rucphense feesten op 19 juni, is hij ook van de partij. “Het zal wel even sjouwen zijn met al onze spullen, maar tijdens de braderie willen we niet ontbreken.”

Steigerhoutpassie, Heimolendreef 18, 4715 TC Rucphen, 06-51510206, info@steigerhoutpassie.nl, www.steigerhoutpassieshop.nl

BIJDRAGE FRED SCHUCH



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief