Afbeelding

algemeen

RUCPHEN - Hans Otten heeft dit seizoen bij Eeuwig Schaak de rapidcompetitie gewonnen. En dat is best bijzonder.

Niet alleen omdat de rapidcompetitie al een paar jaar een prooi voor Jan Rijkse is, maar vooral omdat Hans Otten precies een jaar geleden nog niet eens lid was van Eeuwig Schaak of enige andere schaakvereniging. Hans is als huisschaker een schaakclub binnengestapt en pakt in zijn eerste seizoen meteen al een prijs mee. Dat is een prestatie om trots op te zijn! Hans Otten doet het intussen ook heel behoorlijk in de normale clubcompetitie en speelde bijna alle wedstrijden mee met het team in de Avondcompetitie, waar hij ook een heel behoorlijke score wegzette. Zo zie je maar dat je het als huisschaker in een club ook prima kunt doen. Want na Hans Otten heeft ook Gerard Snoeijs in de loop van het seizoen de stap van huis- naar clubschaker gezet en ook hij voelt zich steeds meer als een vis in het water bij Eeuwig Schaak en doet het inmiddels ook aardig in de interne competitie. En als u dit leest en u ook graag een potje schaakt en wel eens een andere tegenstander tegenover u wilt hebben is het misschien ook een idee eens langs te komen bij Eeuwig Schaak. Iedereen die talent heeft is welkom en wie dat niet heeft... ook!

In het Districtskampioenschap is dit seizoen weer eens gegaan naar Stefan Colijn, die we zo onderhand "Mister Districtskampioenschap" kunnen gaan noemen. Hij heeft het bepaald niet kado gehad en de strijd duurde tot en met de laatste partij. Hij stond samen met Mark Smits bovenaan en moest in de laatste ronde spelen tegen Mark Smits. De "finale" werd gewonnen door Stefan Colijn, die daarmee weer eens kampioen is van het district Roosendaal. Van Eeuwig Schaak deden Ted van Eck, Johan Goorden, Patrick Heijnen en Kees van Hogeloon mee aan het districtskampioenschap, maar zij slaagden er geen van allen in bovenin te eindigen. Ze hielden er wel diverse leuke partijen en gezellige avonden aan over, waardoor het toernooi ook voor hen geslaagd was.

En en passant kunnen we ook nog vermelden dat En Passant kampioen van Nederland is geworden in de clubcompetitie. Zoals in het voetbal Ajax en PSV het hele seizoen samen om de titel knokten, waren bij het schaken En Passant en Sissa het hele seizoen in hevige strijd verwikkeld. Dat En Passant in de voorlaatste ronde van Sissa won gaf de doorslag. De Pion uit Roosendaal zat kort bij promotie naar de 1e klasse (één klasse onder de hoogste klasse van Nederland), maar greep daar net naast. Wie weet lukt het ze volgend seizoen.

Voor Eeuwig Schaak resten nog twee ronden in de interne competitie en een feestelijke afsluiting. De lange zomerstop komt er weer aan met rasse schreden. Nu de zomer zelf nog...



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief