Afbeelding

Al vijftig jaar ovenvers brood uit Sprundel

Bedrijvig Nieuws

SPRUNDEL - Het ambachtelijk speculaas volgens recept van opa Kees van Oers vindt nog steeds gretig aftrek. Zo ook de brosse eierkoeken die vader Jan van Oers introduceerde. Als zoete broodjes gaan deze lekkernijen over de toonbank bij Brood en Banketbakkerij van Oers uit Sprundel. Het familiebedrijf wordt sinds 2005 gerund door zoon Roland en zijn vrouw Julia. Verschillende brood- en banketsoorten liggen er alledag vers op de plank, het resultaat van drie generaties knowhow. Dit jaar vieren Roland en Julia van Oers het vijftigjarig bestaan van Bakkerij van Oers.

“Feitelijk bestaat het familiebedrijf al veel langer, opa begon een bakkerij in 1938 op nummer vijfenveertig in de St. Janstraat. Zodra mijn vader zijn bakkersdiploma op zak had, heeft hij een bakkerij op dit adres geopend, en hier zitten we nu al vijftig jaar”, verklaart Roland van Oers.

Sprundels Grof Voor aparte broodsoorten is de klant bij bakkerij van Oers aan het juiste adres. Zo gaat het Sprundels Grof goed over de toonbank. “Het is een donker meergranenbrood”, legt van Oers uit. De dag begint voor de gediplomeerd bakker al om half vier. Maar liefst twee á drie honderd broden verlaten per dag de oven van de bakkerij die zich achter de winkel bevindt. Ook het banket, koek, brosse eierkoeken en het speculaas worden daar volgens geheim familierecept gemaakt. Bij dit ambachtelijk werk krijgt hij hulp van zijn vader en een vaste kracht. Na het bakken maakt van Oers zijn bezorgronde. “We bezorgen het brood al generaties aan huis, maar de meeste klanten kopen hun brood in de naastgelegen winkel.

Vers “Alles in onze winkel komt vers uit de bakkerij”, vult Julia van Oers aan. Samen met een aantal vaste krachten is zij het gezicht van de winkel. “Door de versheid van onze producten krijgen we veel klanten die voor de hele week inslaan. Uiteraard heb je ook mensen die dagelijks om een halfje bruin komen. We zien wel een toename aan klandizie, en dat maakt mijn werk alleen maar leuker. Vroeger was bezorging aan huis de norm”.

Broodautomaat Bij bakkerij van Oers pakt de klant dan ook nooit mis. Naast de zaak staat sinds een aantal jaar de broodautomaat. Voor de lekkere trek is deze klantvriendelijke automaat een uitkomst. Naast brood is de automaat gevuld met worstenbrood, krentenbollen, kadetjes en appelflappen. “Dit loopt goed, elke dag vullen we hem opnieuw met onze verse producten”, benadrukt van Oers het succes.

Acties De keuze om elf jaar geleden de zaak van pa over te nemen pakt goed uit. ”het is leuk werk. Je moet er wel naar leven maar we weten niet beter”, aldus de enthousiaste Roland en Julia van Oers. Hun vijftigjarig bestaan vieren ze het liefst met hun klanten. “Acties maken we wekelijks bekend via de Rucphense Bode. En er komen nog aanbiedingen in het kader van ons gouden jubileum”, besluit het bakkersechtpaar.

Bakkerij van Oers, Sint Janstraat 75, Sprundel, 0165-383119

BIJDRAGE CORINE ROKS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief