Afbeelding

Dynamico Fysiotherapie en Training verhuisd naar Binnentuin

Bedrijvig Nieuws

RUCPHEN – Dynamico Fysiotherapie en Training is verhuisd naar het Gezondheidscentrum aan de Kozijnenhoek in Rucphen.

In het nieuwe pand beschikt Dynamico over zeventien behandelkamers, een fitnessruimte en een groepslessenzaal. “We hebben nu een modern en ruim gebouw, maar we blijven wèl de dorpspraktijk”, benadrukken eigenaren Robin Mol en Eva Luijkx-Koedoot. Op zaterdag 5 maart houdt Dynamico ‘Open Huis’ op de nieuwe locatie.

Het Gezondheidscentrum bevindt zich naast het gemeentehuis en ligt centraal tussen de kerkdorpen Rucphen, Sprundel en Sint Willebrord in. Het gebouw ademt ruimte, maar ziet er tegelijkertijd huiselijk uit door het gebruik van warme tinten en houten vloeren.

Specialisatie Bij Dynamico werken in totaal zeventien fysiotherapeuten en tien trainers. Al deze medewerkers werken intensief met elkaar samen. De fysiotherapeuten beschikken over hun eigen specialisatie. Zo zijn er therapeuten die zich bijvoorbeeld hebben verdiept in manuele therapie, oedeemtherapie en sporttherapie.

“Wij begeleiden ook topsporters. Zo verzorgen we de fysiotherapie voor de selectie van het eerste elftal en de jeugdspelers van NAC. Deze kennis en expertise zetten we in bij al onze patiënten. Wij zijn er voor iedereen: van degene die af en toe last heeft van een klacht tot mensen die kampen met meerdere aandoeningen”, geeft Eva aan.

Trainingsruimte In het gloednieuwe Gezondheidscentrum beschikt Dynamico ook over een grote trainingsruimte. Hier kan iedereen terecht om te fitnessen of om groepslessen te volgen. Een gloednieuw onderdeel van deze trainingszaal is de eGym. Dit is een cirkel waarin acht fitnesstoestellen staan die allemaal op elkaar zijn afgestemd. In een half uur tijd werken sporters alle apparaten af.

“Deze fitnessmethode is voor iedereen geschikt. Je hoeft nooit te wachten, want het maakt niet uit welk apparaat je op een bepaald moment gebruikt. Het is een revolutionaire methode om snel conditie op te bouwen”, vertelt Robin. Via een persoonlijke chipkaart in een armband staan alle fitnesstoestellen direct goed ingesteld.

Groepslessen De fitnesszaal beschikt ook over trainingstoestellen voor een ‘total body workout’ voor het trainen van uithoudingsvermogen en kracht. Daarnaast kunnen sporters ook kiezen voor trainen in kleine groepjes of voor het volgen van groepslessen in bijvoorbeeld pilates en yoga. Voor iedereen is er wel een geschikte manier bij Dynamico om te trainen. Dat varieert van de beginner tot aan de zeer geoefende sporter.

Klaar voor de toekomst Eva en Robin zijn trots op het Gezondheidscentrum: “We zijn nu helemaal klaar voor de toekomst. Het gebouw is ook helemaal gevuld.” Dynamico deelt het pand samen met andere aanbieders op het gebied van zorg en welzijn. In totaal zitten er elf disciplines in het gebouw.

Op zaterdag 5 maart is de officiële opening. Iedereen is dan van 13:00 tot 17:00 welkom om het Gezondheidscentrum te bekijken en om zich te laten informeren over de fysiotherapie- en trainingsmogelijkheden.

Dynamico Fysiotherapie en Training, Kozijnenhoek 80, Rucphen, 0165-853370, www.dynamico.nl

FOTO CORINE ROKS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief