Afbeelding

Boerhaeve: negen nieuwbouwwoningen in hart van Sprundel

Algemeen

SPRUNDEL - De oude Rabobank aan de St. Janstraat in Sprundel krijgt een nieuwe bestemming. Bouwbedrijf Gebroeders Nouws gaat in het gebouw drie riante appartementwoningen en twee patiowoningen bouwen. Daarnaast komen er gezinswoningen aan de Hoogakker. “Het is uniek dat er op zo’n centraal punt in Sprundel nieuwe woningen komen”, vindt makelaar Frans Heijblom van Heijblom Makelaardij. Het project heeft de naam ‘Boerhaeve’ gekregen. De contouren van de oude Rabobank blijven overeind staan. Van de rest ondergaat het voormalige bankgebouw een totale transformatie. Beneden aan de kant van de St. Janstraat komt een praktijkruimte van waaruit een fysiotherapeut gaat werken. Aan de andere kant realiseert Gebroeders Nouws twee ruime patiowoningen.

Appartementwoningen De appartementwoningen krijgen een bijzonder karakter. “De naam appartementwoningen dekt de lading. Deze bovenwoningen krijgen een grote zolderverdieping en beschikken over een groot buitenterras. Dit worden daktuinen aan de voor- en achterkant van de woning. De bewoners kunnen die naar eigen inzicht inrichten. De ruimtes zijn vergelijkbaar met een gewone tuin”, legt Heijblom uit. De huizen beschikken ook over een bijzondere kapstructuur, waardoor bewoners echt het gevoel hebben in een woning te wonen en niet in een appartement. De appartementwoningen van 110 vierkante meter woonoppervlak exclusief zolderverdieping beschikken over twee slaapkamers en worden voorzien van een ruime woonkamer met open keuken met een totaalvloeroppervlakte vanaf 45 vierkante meter. De twee patiowoningen op de begane grond zijn geheel gelijkvloers en levensloopbestendig. Deze huizen krijgen twee slaapkamers en hebben een totaal vloeroppervlakte van honderd vierkante meter. Het wooncomplex krijgt een dorps karakter en past goed in het straatbeeld. Door de gevelstructuur beschikken de woningen over een eigen identiteit.

Gezinswoningen Aan de Hoogakker komt een blok van vier woningen in rij. “Bijzonder is dat deze woningen standaard worden voorzien van een uitbouw. Daardoor ontstaat een enorme ruime woonkamer/keuken van vijftig vierkante meter wat een groot voordeel oplevert. Deze huizen krijgen drie slaapkamers. De zolder heeft een vaste trap, waardoor een vierde slaapkamer kan worden gerealiseerd”, vertelt Heijblom. De twee hoekwoningen worden voorzien van een garage. De twee middenwoningen krijgen een carport. Dat geldt ook voor de toekomstige bewoners van de patio- en appartementwoningen.

Leefbaarheid Sprundel Bouwbedrijf Gebroeders Nouws is trots op het project. “Het is toch wel bijzonder dat we als Sprundels bedrijf deze woningen gaan bouwen. Op deze manier willen we ook bijdragen aan de leefbaarheid van Sprundel”, geeft Bart Nouws van Gebroeders Nouws aan. De eerste reacties zijn ronduit positief. Bewoners zijn blij dat het gebouw dat zo centraal in het dorp ligt een nieuwe bestemming krijgt. ‘Boerhaeve’ is een geheel Sprundels project. De woningen zijn ontworpen door de Sprundelse architect Johan Kas van Architectenbureau J.C. Kas B.N.A. De naam ‘Boerhaeve’ heeft meerdere verwijzingen. Zo is het project vernoemd naar de ‘Boerenleenbank’, de voorloper van de Rabobank. Ook verwijst de naam naar Sprundel als agrarisch dorp. Tenslotte heeft op de plek van de oude bank vroeger een boerderij gestaan.

Informatieavond

Heijblom Makelaardij en Bouwbedrijf Gebroeders Nouws houden donderdag 21 januari een informatieavond over het nieuwbouwplan ‘Boerhaeve’. Inlopen kan vanaf 19.00 uur. De avond zelf start om 19.30 uur. De infoavond vindt plaats in Brasserie de Pastorie aan de St. Janstraat 62 in Sprundel. Alle gegevens over de appartementwoningen, de patiowoningen en de gezinswoningen zijn dan beschikbaar. De makelaar en de architect lichten de plannen toe.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief