Afbeelding

Kinderdagverblijf Nikkids biedt flexibele kinderopvang in Het Palet

Bedrijvig Nieuws

RUCPHEN - Per 2 januari kunnen ouders weer gebruik maken van kinderopvang in het gebouw van basisschool Het Palet te Rucphen. De jonge onderneemster Nikki van Hoof heeft afgelopen zaterdag namelijk de deuren officieel geopend van Nikkids, een nieuwe vorm van kinderopvang gericht op de variabele roosters van ouders. Nikkids biedt opvang aan kinderen in de leeftijd van nul tot vier jaar in een veilige en uitdagende omgeving.

“Bij Nikkids betalen ouders niet per dagdeel, zoals bij de meeste kinderopvang, maar per aanwezigheid. In een tijd van flexwerken en nul- urencontracten is er behoefte ontstaan de kinderopvang anders te organiseren, vandaar dit concept waarbij per kwartier wordt gefactureerd. Bij Nikkids ook geen doorbetaling bij ziekte of vakanties. Deze vorm van kinderopvang wordt elders in het land al aangeboden, en in de praktijk blijkt dat dit prima werkt”, aldus de 26-jarige onderneemster.

Speelzones De kleintjes verblijven in een huiselijke omgeving, geschilderd in de frisse kleuren blauw en groen. Om de veiligheid van de allerkleinste te waarborgen is de ruimte verdeeld in twee speelzones. Aan de raamkant verblijven de baby’s en dreumesen en de peutertjes hebben hun speelhoekje aan de andere zijde. De ontwikkeling van het kind is hierbij de leidraad. “De peuters mogen wel bij hun babybroertje of zusje spelen. Maar niet de baby’s in de peuterzone want dat is juist gevaarlijk in verband met de wat kleine voorwerpen”, licht de Rucphense Nikki toe.

Speelgoed De opvang beschikt over speelgoed wat de kleintjes helpt bij de eerste stapjes, tot vrolijke educatieve boekjes voor de wat oudere kindjes. Ook is er een poppenhoek, ballenbak en speelgoed ter bevordering van de fijne motoriek. Van Hoof: “Naast een veilige omgeving staat bij Nikkids de ontwikkeling van het kind centraal”. Verder beschikt de opvang over bedjes, wipstoeltjes en zachte kussentjes voor in de kring.

Het Palet De opvang maakt gebruik van het schoolplein van basisschool Het Palet. De kleintjes kunnen hier naar hartenlust buitenspelen. “Het Palet is een kleinschalige school, en dat sluit goed aan bij mijn visie. Een ander voordeel van deze locatie is het feit dat de kleintjes zo al vertrouwd raken met de basisschool. De overgang naar groep 1 is op deze manier minder ingrijpend”. De ruimte waarin Nikkids is gevestigd was voorheen een hulplokaal.

Werkervaring Met een HBO opleiding Pedagogiek en zes jaar werkervaring in de kinderopvang is Van Hoof zeer professioneel. Toen twee jaar geleden door een reorganisatie deze vorm van kinderopvang uit Rucphen verdween zag Van Hoof zo haar kansen. Naar aanleiding van een gesprekje met de directie van basisschool Het Palet, de heer Ruud van Eekelen, bleek dat er wel degelijk behoefte was aan dergelijke opvang. Nikkids is van deze samenwerking het resultaat; flexibele opvang binnen de muren van de school met ruime openingstijden, geheel naar de wensen van deze tijd.

Nikki van Hoof, 06-22053447, www.nikkids.nl, info@nikkids.nl

BIJDRAGE CORINE ROKS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief