Afbeelding

Wat kan uw fysiotherapeut doen?

Bedrijvig Nieuws

RUCPHEN - De medische term voor tenniselleboog is 'epicondylitis lateralis'. De klacht wordt gekenmerkt door pijn aan de buitenste elleboogknobbel die ontstaat bij bepaalde bewegingen. Soms straalt de pijn uit naar de onderarm of de hand. Bekend is de pijn tijdens het slaan van een backhand bij tennissen, vandaar de naam tenniselleboog.

Hoe ontstaan de klachten? De klachten ontstaan doorgaans geleidelijk door een overbelasting van de pezen van de onderarm. De overbelasting is meestal het gevolg van herhaaldelijk dezelfde beweging te maken (knijpen, wringen, draaien en strekken van de pols). Dit kunnen zware handelingen zijn zoals lopende bandwerk, sporten of schilderen, maar vaak kunnen ook minder zware activiteiten, zoals strijken en computeren, deze klachten veroorzaken. Hierbij is de continue lichte aanspanning van de spieren en pezen, die de pols strekken, de oorzaak van het probleem. Door de (over)belasting, hetzij kortdurend intensief of langdurig, kan er een peesontsteking ontstaan. Dit mede omdat de pezen niet de tijd krijgen om te genezen. In een later stadium is de tenniselleboog ook in rust voelbaar; dit noemen we de chronische fase. Shockwave therapie kan een snelle en effectieve therapie voor deze fase van uw tenniselleboog zijn. Daarnaast is het van belang om verdere overbelasting te voorkomen. De bewegingen die pijn of overbelasting veroorzaken moeten zoveel mogelijk vermeden worden. In het begin is een zekere mate van rust van uw elleboog goed voor het herstel. Echter om de belastbaarheid weer naar het normale niveau te brengen zal een opbouwende oefentherapie ook een belangrijk deel van uw behandeling zijn.

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar onze website: www.dynamico.nl Ook kunt u ons uiteraard bellen op 0165-853370.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief