Afbeelding

Nekklachten: Wat kan uw fysiotherapeut/manueel therapeut doen?

Bedrijvig Nieuws

RUCPHEN - Iedereen heeft wel eens te maken met nekklachten. Het woord nekklachten is eigenlijk een verzamelnaam voor diverse klachten aan de nek-/schouderregio welke kunnen ontstaan door verschillende oorzaken. Nekklachten zijn de meest voorkomende klachten aan het menselijk lichaam. Meer dan 70 % van de bevolking heeft wel eens te maken (gehad) met nekklachten. Veel voorkomende klachten zijn een stijve nek, whiplashklachten, ‘spierknopen’, artrose en een hernia.

Hoe ontstaan nekklachten?

Nekklachten ontstaan over het algemeen door het maken van een verkeerde houding en/of beweging. Daarnaast kan het zo zijn dat er ook andere klachten ontstaan, zoals hoofdpijn of uitstralende pijn naar de armen en/of schouderbladen. In sommige gevallen verdwijnen de nekklachten na een paar dagen vanzelf weer, maar helaas is dat niet altijd zo. Er kan dan sprake zijn van een andere onderliggende oorzaak voor de nekklachten. Uiteraard is het belangrijk bij blijvende nekklachten de huisarts te raadplegen maar het is ook goed om te weten dat een bezoek aan één van onze fysiotherapeuten u wellicht ook verder kan helpen bij uw klachten.

Advies bij nekklachten. Wat mag je wel en niet doen?

Het is bij nekklachten belangrijk om je nek wel in beweging te houden. Veel mensen zijn bang om te bewegen, maar het is vaak beter om wel te blijven bewegen. Wanneer u beweegt is het belangrijk dit te doen binnen uw pijngrens. Daarnaast is het verstandig om regelmatig van (werk)houding te wisselen, zeker wanneer u een zittend beroep heeft. Vraag ons gerust om een vrijblijvend advies.

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar onze website: www.dynamico.nl Ook kunt u ons uiteraard bellen op 0165 853370.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief