Afbeelding

Wat kan uw fysiotherapeut/manueel therapeut doen bij rugklachten

Bedrijvig Nieuws

RUCPHEN -  Lage rugklachten kunnen veel invloed hebben op het functioneren in het dagelijks leven. Vaak hebben mensen al van alles geprobeerd met helaas weinig of geen resultaat.

Lage rugklachten

Bij meer dan 90% van de mensen met lage rugpijn wordt geen lichamelijke afwijking gevonden. Men spreekt dan van aspecifieke lage rugpijn; het is onduidelijk waar de pijn vandaan komt. Het is wel gebleken dat een verstoorde balans tussen belasting (de krachten op de rug) en belastbaarheid (wat iemand geestelijk en lichamelijk aan kan) meespeelt. Onbewuste angst voor bewegen kan bijvoorbeeld ook een grote rol spelen. Ook al is de oorzaak lastig vast te stellen, dan betekent dat niet dat u geen terechte pijn voelt of dat er sprake is van verbeelding. De fysiotherapeut en manueel therapeut kan u hierbij adviezen geven en helpen om de pijn te verhelpen of te verlichten.

Soms is er wel een specifieke oorzaak aan te wijzen, zoals bijvoorbeeld een beknelde zenuw (hernia). Onze therapeuten kunnen dit met een gedegen lichamelijk onderzoek vaststellen. In het geval van aspecifieke lage rugklachten kan uw fysiotherapeut u vaak verder helpen, maar wat is de aanpak? Wetenschappelijk onderzoek toont een duidelijke relatie aan tussen lage rugklachten en de verminderde kracht en coördinatie van de spieren in de wervelkolom. Hierdoor is er vaak sprake van een verminderde stabiliteit van de wervelkolom. In onze praktijk kunnen we naast ons klinisch onderzoek ook testen uitvoeren op de flexchair om deze in kaart te brengen. Bovendien kunt u in onze praktijk gericht trainen om de stabiliteit en de coördinatie te verbeteren om zo uw klachten te verminderen of te doen verdwijnen. Hierdoor verbetert de lichaamsbalans en worden prestaties in sport en werk geoptimaliseerd. Daarnaast krijgt u uiteraard algemene informatie, adviezen en oefeningen, indien nodig, gericht op uw houding en uw dagelijks activiteiten. Wij proberen niet alleen uw probleem helder in kaart te krijgen, maar willen u ook een passende, structurele oplossing voor uw klachten bieden.

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar onze website: www.dynamico.nl Ook kunt u ons uiteraard bellen op 0165-853370.

 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief