Afbeelding

Voorbereidingen Meiweekend Zegge in volle gang

algemeen

ZEGGE - Van donderdag zeven tot en met zondag tien mei zal de dorpskern van Zegge het toneel vormen voor het jaarlijkse Meiweekend. Een evenement dat in zijn huidige gedaante sinds 2006 wordt georganiseerd door Harmonievereniging St. Cecilia, maar in een iets andere vorm al meer dan veertig jaar Zegge in Mei extra opfleurt. Ook dit jaar staat de kermis, een braderie en de nodige terrasjes klaar om dagjesmensen van heinde en verre te verwelkomen.

Het meiweekend is een jaarlijks terugkerend evenement dat vóór 2006 werd georganiseerd door de lokale winkeliersvereniging en een vast onderdeel was van de traditionele Mariamaand op 'de Zeg'. Zo organiseerde zij voornamelijk de braderie die elk jaar op zondag werd gehouden. Wordt is hier eigenlijk beter op zijn plaats, want ook dit jaar zal de braderie, die bestaat uit maar liefst tachtig verschillende kramen, de gehele zondag in Zegge zorgen voor gezelligheid, koopjes en de nodige gastronomie. Sinds 2006 is het echter Harmonievereniging St. Cecilia die de braderie, maar ook de kermis en het gehele evenement onder zijn hoede heeft genomen.

Muzikale braderie Naast de gezellige drukte van de tachtig kraampjes, zullen diverse lokale verenigingen de braderie aangrijpen om bekendheid te geven aan hun genootschap. Daarnaast zijn er diverse terrasjes, waaronder die van de organisatie, St. Cecilia zelf. Deze zal zich bevinden ter hoogte van het oude Rabobank gebouw. Ook zal er voldoende sfeer worden gecreëerd door diverse bands, artiesten en – uiteraard – de Harmonie zelf. Rond de klok van elf uur zullen de Twinkelstars (majoretten) het spits afbijten, gevolgd door het jeugdtamboerskorps. Aansluitend is er muziek van DJ Erik waarna het opleidingskorps St Cecilia het ‘stokje’ over zal nemen tot de klok van één uur in de middag. ’s Middags verwelkomt Zegge ook Shanty koor ’t Craeyenest en muziekband, ‘Oe Jidder Oe Liever’.

Kermis Uiteraard zal ook dit Meiweekend vergezeld worden door de dynamiek en gezelligheid van een kermis. ‘Deze is dit jaar groter dan voorheen,’ vertellen twee van de vier organisatoren, Willem van Ginneken en Yvonne Dircken. ‘Ook dit jaar zal de kermis van Caluwe diverse attracties uitstallen op het Dorpsplein. In tegenstelling tot de braderie, die zondagochtend de tiende om elf uur van start gaat, zal de kermis donderdag zeven mei zijn kassa’s en trekpleisters openen. Zeker de jeugd zal dit op waarde kunnen schatten, evenals de allerkleinsten en oudere jeugd. Zo zal er onder andere een draaimolen, autoscooter, een schietkraam en een grijpkranenspel worden uitgestald.

Goed weer Uiteraard is het Meiweekend in Zegge vrij toegankelijk voor de – naar verwachting – paar duizend bezoekers. Speciale parkeergelegenheden zijn er niet, maar gezien de prima infrastructuur van het dorp zal dat zeker geen probleem zijn in de omliggende straten. De organisatie, St. Cecilia rest enkel nog één taak; het doen van een zonnedansje en het hopen op goed weer, net als de voorgaande edities.

BIJDRAGE IRWIN VERSTEEGH



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief