Afbeelding

Majorettevereniging Dreamflash geniet aanzien

algemeen

SCHIJF - De Schijfse majorettes van Dreamflash hebben het jongleren met hun baton op de maat van de muziek prima in de vingers. Dreamflash, zoals deze majorettevereniging heet, heeft momenteel twintig leden en de dames scoren goed op provinciaal en landelijk niveau. In 2014 weten de jongste zelfs het Brabantse goud binnen te slepen en eindigen op een derde plaats tijdens de Nederlandse Kampioenschappen. De Schijfse dames in de categorie vijftienplus weten in 2014 de titel Nederlands Kampioen in de wacht te slepen op het onderdeel trio. De overwinningen reiken zelfs tot over de landsgrenzen. In 2012 is een trio van deze Schijfse vereniging op de tweede plaats geëindigd tijdens de Champions Trophy, een internationaal kampioenschap der lage landen.

Landstitel “Elk jaar doen we mee met de Brabantse Kampioenschappen. Eindigen we bij de top drie, dan hebben we ons gelijk geplaatst voor deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen waarbij in verschillende categorieën gestreden wordt om de landstitel. Plaatsing voor het NK is uiteindelijk wel ons doel”, verklaart de 22-jarige leidster, Cherynn van Kalmthout. Tijdens de wedstrijden worden de deelnemers ingedeeld in drie categorieën namelijk de basis, de middenklasse en de top. Een doelstelling die Dreamflash binnen afzienbare tijd hoopt te bereiken is de promotie van de dames vijftienplus van de basis naar de middenklasse. “Ze hikken ertegenaan, het is een kwestie van een half puntje verschil, maar de ambitie is groot”, aldus Cherynn.

Eigen shows Samen met trainster Claudia Kas stelt Cherynn de choreografie samen. “In principe stellen we elk jaar een nieuwe show samen. We starten daarmee in januari en voor 31 mei moet de show uitvoerbaar zijn, dan hebben wij onze eerste wedstrijd. Bij deze wedstrijden haal je punten om je te plaatsen voor de Brabantse Kampioenschappen”. De Schijfse dames strijden eveneens regionaal. De kerkdorpen onderling houden wedstrijden waarbij Dreamflash in bepaalde onderdelen uitblinkt. Overigens staat de gemeente Rucphen landelijk goed te boek. Op het NK majorettes en twirl staan de deelnemers uit deze gemeente bekend als geduchte tegenstanders. De kleintjes in de leeftijd van vijf tot en met elf jaar zijn in Schijf onderverdeeld in team B voor de aller jongste en team A. Onder hen spelen zelfs twee dametjes solo. Er wordt op de maandagavond door alle categorieën hard geoefend bij gemeenschapshuis D’n Hoge Dries. Als aan de meiden van groep zeven wordt gevraagd wat hun streven is luidt het antwoord: “Een grote beker winnen in bijvoorbeeld Japan”. Over hun trainsters zijn ze dik tevreden.

Honkvast De samenwerking met de kerkdorpen loopt gesmeerd. Laatst werden zelfs uit deze dorpen Claudia Kas en Inge Luijkx aangetrokken voor de trainingen op Schijf. Cherynn daarentegen sport al vanaf haar kindertijd bij Dreamflash. Want honkvast zijn ze zeker bij deze majorettevereniging, ruim driekwart van de leden heeft een moeder die deze tak van sport eveneens heeft beoefend, uiteraard bij Dreamflash. “We zijn een klein dorp en geven onze sport door aan de nieuwe generatie. Iedereen is heel betrokken en zien uit naar de Brabantse Kampioenschappen die eind november weer op onze agenda staan”, besluit de trainster.

BIJDRAGE CORINE ROKS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief