Richard van Oosterhout AVR'90 wint in winterse Spadocross

Door: Anja Dockx Sport

RUCPHEN - Zondag 10 december, in verband met de verwachte sneeuw en regenbuien is code oranje uitgeroepen en er wordt geadviseerd om niet de weg op te gaan.

Juist op deze dag werd in Bergen op Zoom in de bossen van Lievensberg de traditioneel zware SPADO-cross gehouden. Het was inderdaad een hele toer om bij het wedstrijdterrein te komen. Zelfs op de rijksweg richting Bergen op Zoom ging het tenslotte niet harder dan 50 km per uur. De sneeuw die voor de weg leidde tot code oranje was voor het parcours te vertalen in 'code wit'! De lange strook los zand was door de sneeuw alleen nog maar losser geworden. Daarna volgde een stuk dat als gevolg van de regen en de smeltende sneeuw veel weg had van een moeras. Daar moesten de lopers dwars doorheen! De spikes waren deze cross echt onmisbaar en het ijskoude water deed een behoorlijke aanslag op de atleten. Daarbij vormden de heuveltjes in het parcours ook voor iedereen een groot probleem vanwege de modderige afdalingen en de door de neerslag onzichtbaar geworden wortels. Goede tijden waren er dus zeker niet te verwachten. Het was immers al een hele uitdaging om heel over de finish te komen.
In dit veld stond voor de tweede maal in korte tijd Richard van Oosterhout aan de start om uiteindelijk als snelste master te finishen. Daarmee zette hij masters 35+ Barry van Beers, die twee weken geleden de snelste master was in de Standdaarbuitense Dorpsboscross op grote afstand en het verschil met de derde master overal, Roel van Nes van AVS’90 was nog groter. Al eerder was Yvonne Boot bij de dames gestart. Ook voor haar werd het een helse tocht die evenwel tot een goed einde werd gebracht met als resultaat een tweede plaats in de categorie dames 35+. Niet alleen de deelnemers hadden last van de weersomstandigheden; ook voor de organisatie en alle vrijwilligers was het een zware cross! Tot overmaat van ramp viel als gevolg van een stroomstoring de electronische tijdwaarneming uit, maar in de loop van de dag/avond werden alle geklokte tijden alsnog keurig in de uitslag opgenomen.
Onder de deelnemers bevond zich ook master 55+ (volgend jaar 65+) Chrisje Schrauwen. Chrisje is nu nog lid van loopgroep PK maar traint al bijna 2 jaar bij René de Kok en heeft besloten om vanaf volgend jaar uit te komen voor AVR’90. Met hem komt er weer een geduchte concurrent bij in de toch al sterke categorie masters 65+. Voor Chrisje, die enkele dagen eerder nog op vakantie was in het verre Oosten, was de overgang naar het winterse weer wel heel erg groot. Hij sloot het Bergen op Zoomse avontuur af met een 9e plaats in de categorie masters 55+.

Kerstcross en Pagnevaartcross
De volgende cross van de ARWB-circuit is de Pagnevaartcross op zondag 7 januari. Voor informatie zie www.avo83.nl
Maar eerst is op tweede kerstdag natuurlijk nog de Kerstcross in Sprundel. Bij deze 'thuiswedstrijd' verschijnen gewoontegetrouw meerdere AVR’90 leden aan de start. Om 11 uur is de eerste start voor de jongste deelnemertjes. De dames (en de heren korte cross) starten om 11.50 uur. De start voor de heren (en de dames lange cross) is om 12.30 uur.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief