Kerstcross telt nu 17 categorieën

Door: Anja Dockx Sport

SPRUNDEL - De oudste veldloop van de streek is aan haar 53e editie toe. Traditiegetrouw op Tweede Kerstdag wordt de rust aan de bosrand op het eind van de Noodstraat even verstoord. Tot vanuit de verre omgeving komen dan trimmers en atleten tijdens de feestdagen in een nostalgische sfeer hun krachten meten en aan hun conditie werken. Jaarlijks stellen de families De Rooy, Lazeroms en Vermunt en De Bont voor de cross en het parkeren terreinen beschikbaar.

Elk jaar kent de Kerstcross zo’n tweehonderd deelnemers, dames, heren, jongens en meisjes, van alle leeftijden. Dit jaar komen ze verdeeld in 17 categorieën aan de start. Er is een categorie bijgekomen. "Door de grote deelname bij de t/m achtjarigen de laatste jaren, is deze categorie nu ook gesplitst in meisjes en jongens", verklaart Ad Foesenek van het kerstcrosscomité.
Geopend wordt om 11.00 door de meisjes, de jongens die om 11.10 uur starten lopen ook 450 meter. Daarna komen de meisjes en jongens van 9 t/m 12 jaar apart in actie op 900 meter. Om 11.40 uur beginnen de meisjes en jongens van 13 t/m 17 jaar samen aan 2050 meter. De dames verdeeld naar leeftijd over vier categorieën en de heren korte cross gaan na het startschot om 12.00 uur het veld in voor 3200 meter. De heren, ingedeeld in vijf leeftijdsgroepen, starten samen met de dames lange cross om 12.30 uur voor 8000 meter (vijf ronden). Inschrijven kan via de website kerstcross.sprundel@home of op de wedstrijddag vanaf 10.00 uur bij het parcours, waar ook de kleedgelegenheid is. Tot en met 12 jaar kan men gratis inschrijven. Ieder die zijn/haar afstand volbracht heeft ontvangt een herinnering en beker warme chocolademelk. Geen prijzengeld, maar voor de besten in elke categorie fraai eremetaal.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief