Afbeelding
Foto: Jos Erkens

Richie van Dijk maakt een succesvolle rentree in Kick-Boxing wereld

Door: Anja Dockx Sport

SINT WILLEBRORD - Meer dan 2 jaar geleden stond Richie voor de laatste keer in de ring. Hij moest het toen opnemen tegen de Wereldkampioen die hij na een geweldige wedstrijd wist te verslaan. Wat hij toen nog niet wist was dat hij kort na deze wedstrijd zijn zwaarste gevecht ooit moest gaan leveren. Ook nu was het zijn winnaarsmentaliteit die ervoor zorgde dat hij ook dit gevecht winnend zou afsluiten. Vrijdag 22 december zou hij voorgoed met deze onzichtbare tegenstander afrekenen door zijn rentree te maken in de Kick-Boxing wereld.

Kick-Boxing zit Richie in het bloed, waar hij op zijn 5e begon mocht hij zich op zijn 18e professioneel kick bokser noemen. Nu na meer dan twee jaar zou Richie opnieuw de ring ingaan waar hij het op moest nemen tegen de Roemeen Lonut Muntean. Het gala MaxPain zou plaats vinden in Genk en ook nu werd Richie bijgestaan door zijn vaste begeleiders. Superpro en Unique Training hadden Richie weer terug in topvorm gebracht en zelfs in zijn beste vorm ooit. Fitter en sterker zou Richie het op gaan nemen tegen deze gevaarlijke Roemeen. Waar Richie de eerste minuut nog zoekende was zorgde zijn ervaring al snel voor het zo bekende overwicht. De Roemeen wist zich al snel geen raad meer met de druk die Richie steeds verder op voerde en had steeds meer moeite om staande te blijven.
Richie was, ook na 2 jaar afwezigheid, nog steeds oppermachtig en werd unaniem als winnaar uitgeroepen. Deze wedstrijd is de eerste van een nieuwe start waar Richie nog veel spektakel beloofd! Team Richie bedankt iedereen voor de steun in de afgelopen twee jaar en toont veel respect voor de manier hoe Richie zelf deze periode overwonnen heeft.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief