Afbeelding

Auto uitgebrand in Yerseke na wilde achtervolging

112 Meldingen

RUCPHEN - Na een wilde achtervolging heeft de politie vrijdagmorgen in Yerseke vier Brabantse mannen aangehouden. Hun vluchtauto is uitgebrand.

Rond 00.45 uur zagen agenten een bestelauto bij benzinestation De Voetpomp bij Krabbendijke tegen het verkeer inrijden. Ze wilden de inzittenden controleren, maar de bestuurder negeerde het stopteken. Hierna ontstond een wilde achtervolging. Een achtervolgende politieauto raakte hierbij beschadigd. De vluchtauto reed met gedoofde lichten richting Yerseke. Meerdere politie-eenheden kwamen in actie, maar de verdachten in de vluchtauto wisten te ontkomen.

Ontruimd Rond 1.10 uur kwam er een melding binnen van een autobrand in de Fuchsialaan in Yerseke. Het bleek de vluchtauto te zijn. Omdat er mogelijk vuurwerk in de auto lag, werden enkele omliggende woningen met spoed ontruimd. Er kwamen harde knallen uit de auto. Het voertuig brandde volledig uit. Deze auto bleek enkele dagen eerder gestolen te zijn. Door de brand raakten nog drie andere auto's beschadigd.

Aanhoudingen Enkele getuigen meldden de politie dat twee inzittenden van de vluchtauto er te voet vandoor waren gegaan. Rond 2.00 uur controleerde de politie op de Dam in Yerseke een verdachte auto en hield de vier inzittenden aan. Het gaat om mannen uit Roosendaal (19 jaar), Vught (23), Sint Willebrord (23) en Rucphen (27). De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij de achtervolging en de brandstichting. Het viertal zit vast.

Getuigen De politie verzoekt mensen met meer informatie over deze twee voorvallen zich te melden.

FOTO GINOPRESS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief