Afbeelding
Foto: Mark Kamphuis

Tien AVR'90 leden in 53e kerstcross Sprundel

Door: Anja Dockx algemeen

RUCPHEN - Dinsdag 26 december werd voor de 53e keer de kerstcross gehouden op het parcours aan de Noodstraat in Sprundel. Deze cross die uitblinkt door eenvoud en sfeer trekt meer deelnemers bij de senioren dan enige andere cross in de regio.

Ook het aantal AVR’90 deelnemers was met tien aanzienlijk groter dan bij de andere crossen. Velen zien deze wedstrijd als een aangename thuiswedstrijd en welkome afwisseling tijdens de kerstdagen. Ook het aantal deelnemers in de jeugdcategorieën wordt elk jaar groter. Dit leidde dit jaar tot afzonderlijke startgroepen voor de jongste jongens en meisjes. De temperatuur was net als tijdens de kerstcross in 2016 niet winters. Wel stond er een behoorlijke wind maar gelukkig voelden de lopers die in het open veld merendeels in de rug. Om 12 uur startten de dames en de heren korte cross voor een afstand van 3,2 km. De overwinning was voor Ingrid van Baal (Thor) die in het laatste deel van de cross het tempo opvoerde en Elke Wouters (Sprint) passeerde. Tom Koetsenruijter (eveneens Thor) liep de concurrentie op gepaste afstand en schreef met 10:51 het parcoursrecord bij de korte cross op zijn naam. Kirsten van Oosterhout liep haar eerste cross, Yvonne Boot was met 14:35 de snelste dame 35+ en Ingrid van Asselt (15:32) legde beslag op de derde plaats bij de dames 45+. Bijna 100 deelnemers stonden aan de start van het hoofdnummer: 8 km voor de heren senioren, 35+, 45+ en de liefhebbers onder de dames en 6,2 km voor de heren 55+ en 65+. Ben Vriens nam gelijk een voorsprong op de concurrentie en snelde in 27:18 naar de finish. Richard van Oosterhout schreef met 30:25 (ruim anderhalve minuut voor de nummer 2, Kees Lazeroms van Achilles) de overwinning bij de masters 45+ op zijn naam. Jack Lazeroms werd met 39:55 14e en Frans van Bedaf met 42:39 (precies een minuut sneller dan een jaar eerder) 19e in deze categorie. Sieb Bom, René de Kok en Johan Peeters zijn aan elkaar gewaagd: René (32:49) boekte op de valreep nog een mooi resultaat in 2017 waarbij hij zowel Sieb (32:55) als Johan (33:08) achter zich kon laten. Op Chrisje Schrauwen staat geen maat: waar hij aan de start verschijnt maakt hij een grote kans op de overwinning in de categorie masters 65+. Zo ook deze keer: met 29:48 bleef hij de nummer 2 in deze categorie bijna 1 minuut voor. Na de prijsuitreiking keerden zowel de deelnemers als het publiek (lekker even een frisse neus gehaald) met een voldaan gevoel huiswaarts.

Programma
Aanstaande zondag is de 4e cross van het ARWB-circuit, de Pagnevaartcross in Bosschenhoofd. Voor informatie zie www.avo83.nl[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief