Afbeelding

Boswachter feliciteert winnaars bosdagen Munnikenheide College

Door: Peter Houtepen Algemeen

RUCPHEN - Boswachter Rik Hogeling heeft dinsdagochtend twee klassen op het Munnikenheide College verrast met een heerlijke slagroomtaart. Klas rb2b op de locatie Rucphen en klas em2a op de locatie Etten-Leur zijn namelijk de winnaars geworden van de maatschappelijke stage op landgoed De Pannenhoef.

Elk jaar bepalen de boswachters Rik Hogeling en Hugo Mos wie de winnaars zijn van de zogeheten bosdagen: "We kijken naar de samenwerking tussen de leerlingen, hun inzet en de hoogste berg met takken. Aan de hand daarvan kiezen we de winnaars."

283 leerlingen van het Munnikenheide College gingen in oktober vorig jaar in het bos aan het werk voor hun maatschappelijke stage. Al zeven jaar op rij lopen de leerlingen stage bij het Brabants Landschap. Zij verrichten daar werkzaamheden op de heide en onderhouden de mindervalide paden' nabij de Zwarte Schuur op De Pannenhoef.

De leerlingen weten van te voren dat zij een prijs kunnen winnen met de hoogste berg en hun getoonde inzet. Volgens Ronald Reinhoudt, coördinator maatschappelijke stage, werkt dit competitie-element goed: "Sommige leerlingen willen zelfs geen pauze meer houden!"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief