Afbeelding

Binnentuin Rucphen biedt TV Rico goede toekomst

Door: Peter Houtepen Algemeen

SINT WILLEBRORD - Na een lange tie break met de nodige ontwikkelingen is nu zeker dat de gemeente Rucphen 6.600 vierkante meter gereserveerd heeft voor Tennisvereniging Rico uit Sint Willebrord  in de Binnentuin in Rucphen. De club realiseert hierop vier gravelbanen, kleedruimtes en een eigen kantine. Het terrein wordt in erfpacht beschikbaar gesteld voor een symbolisch bedrag per jaar.

Er is een principe overeenstemming over de garantstelling van 225.000 euro, het bedrag dat de Stichting Waarborgfondsen Sport (SWS), landelijk hanteert. Voorzitter Cor Leijs toont zich een tevreden man, maar denkt dat een hoger bedrag nog mogelijk is als gekeken wordt naar opbrengsten die TV Rico genereerde uit de afgelopen wintercompetities. Leijs: "Met een hogere garantstelling krijgen we meer armslag om beter in te kunnen spelen op de toekomst. We mikken op ledengroei met deze nieuwe accommodatie en we willen inspelen op ontwikkelingen binnen de tennissport."

Inrichten

Op de vraag of hij daarmee ook doelt op het zogenaamde padeltennis, een mix tussen tennis en squash, is hij nog voorzichtig, maar sluit het zeker niet uit. "Voorlopig zijn we het komende seizoen voor toernooien en wedstrijden nog aangewezen op TC Etten waarmee de samenwerking voortreffelijk verloopt. Momenteel brengen we in kaart hoe we onze accommodatie willen inrichten. We zijn er van overtuigd dat het hele project en de recreatieve voorzieningen rondom de Binnentuin meer dan voldoende mogelijkheden voor ons bieden om verder te groeien." Alle leden zijn inmiddels per mail over de laatste ontwikkelingen geïnformeerd.
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief