Afbeelding

Subsidie voor fietspad langs Bernhardstraat

Door: Peter Houtepen Algemeen

RUCPHEN - De Provincie Noord-Brabant gaat in totaal 266.438 euro bijdragen aan de aanleg van het vrijliggend fietspad langs de Bernhardstraat in Rucphen.

Het fietspad komt te liggen aan de noordzijde van de Bernhardstraat met als doel de verkeersveiligheid van fietsers te waarborgen. "We zijn zeer verheugd met de bijdrage van de provincie" vertelt wethouder Martien de Bruijn. "Het fietspad is belangrijk voor de veiligheid van fietsers. Met de aanleg ervan komen we tegemoet aan de wensen en zorgen van vele omwonenden. Zij vreesden voor onveilige verkeerssituaties." De diverse ontwikkelingen in de gemeente Rucphen (woningbouw op diverse locaties en ontwikkelingen in De Binnentuin) zullen leiden tot een toename van het verkeer op de omleidingsroute. "En dan moet het voor fietsers wel veilig blijven."

Gereed

De aanleg van het fietspad is al in volle gang en de verwachting is dat het op 9 maart gereed is. Het fietspad maakt onderdeel uit van de omleidingsroute Rucphen-Sprundel-Sint Willebrord. Deze omleiding wordt in stappen aangelegd en moet de verkeershinder in de gemeente verminderen. De kernen Rucphen, Sprundel en Sint Willebrord zullen na realisatie van de omleiding ontlast worden van doorgaand verkeer. Het verkeer tussen de A58 en Zundert zal beter gefaciliteerd worden. Ook de ontsluiting van de Binnentuin verbetert door de omleiding. FOTO GOOGLE MAPS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief