Afbeelding
Foto: Annet Eekman

Hier kun je (misschien) schaatsen op natuurijs in West-Brabant

Door: Mura Kuijpers Algemeen

WEST-BRABANT - Hoewel het de afgelopen dagen al behoorlijk koud was, is het nog even afwachten of de temperatuur laag genoeg blijft aankomende week. Toch worden op veel plaatsen in West-Brabant al enkele dagen voorbereidingen getroffen om te kunnen schaatsen op natuurijs. Hoe staat het ervoor? Wij zetten het op een rijtje.

Klundert
Bij de Klundertse IJsclub was het ijs dinsdagmorgen drie centimeter dik. Het moet volgens de ijsclub echter vijf centimeter dik worden. Woensdagochtend wordt er opnieuw gemeten.

Sprundel
In Sprundel kan er al geschaatst worden op het Kloosterplein. Daar wordt iedere nacht en ochtend geneveld, vertelt Jac van Trijp van de Sprundelse Verenigingsraad. “Het ligt eraan wat de zon doet. We kunnen een stuk in de schaduw afzetten, daar wordt al geschaatst.” Woensdagochtend van 07.30 uur tot 08.45 uur kan er geschaatst worden, maar ook van 13.30 tot 16.00 uur is de schaatsbaan als het ijs goed is toegankelijk. “Woensdagmiddag is er ook een koek en zopie te vinden, met een terras op het Kloosterplein.”

Steenbergen
Gisteren lag er nog een wak in IJsbaan De Kruisbeek. Mocht het ijs nog dik genoeg worden vrijdag, dan gaat de baan nog voor een dag open. Dat is mogelijk de laatste dag, omdat het zaterdag begint met dooien.

Zundert
Al het ijs dat bij Buurtschap Klein Zundert lag is door de zon weer nagenoeg weg. De verwachting is dat schaatsen niet meer gaat lukken deze week.

Roosendaal
Op het Rozenven bij landgoed Visdonk kan nog niet geschaatst worden, omdat het ven nog open ligt. Natuurmonumenten geeft aan nog geen voorspelling te kunnen doen voor de komende dagen.

Ossendrecht
De ijsbaan naast het Odio Voetbalveld is op dit moment nog niet klaar om op te schaatsen. De baan moet eerst nog twee dagen vriezen.

Fijnaart
Het ijs bij de Fendertse Hoeve is op dit moment nog te dun om te schaatsen. Er wordt gehoopt dat de schaatsbaan woensdagmiddag open kan.

Weet jij nog een ijsbaan die niet in de lijst staat? Laat het ons dan weten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief