Afbeelding

Vastenactie Martinusschool Rucphen van start

Door: Peter Houtepen Algemeen

RUCPHEN - Met een presentatie van de Stichting Onderwijs voor Weeskinderen in Malawi is  op basisschool St. Martinus in Rucphen donderdag het startsein gegeven voor de jaarlijkse Vastenactie. Het is de vijfde keer dat de school deze stichting steunt. In 2017 werd de opbrengst besteed aan malaria medicijnen en muskietennetten.

Medewerkers Mieke van Dijk en Gonny Croes presenteerden het thema voor dit jaar 'Geluk op 'n bordje'.  Alle kinderen doen karweitjes om geld op te halen voor ondervoede kinderen uit Malawi, een van de armste landen ter wereld. Van de opbrengst worden maismeel en soja gekocht om aan de basisbehoefte aan voedsel te kunnen voldoen. Omdat de kinderen de projecten al enkele jaren kennen is de betrokkenheid groot. Er werd aandachtig geluisterd en er werden veel vragen gesteld tijdens de fotopresentatie.

Karweitje

Familie, vrienden en inwoners van Rucphen kunnen de kinderen de komende weken aan de deur verwachten met de vraag of ze nog een karweitje kunnen verrichten ten bate van dit goede doel. Het verdiende geld wordt in flesjes opgespaard en op Witte Donderdag in een viering in de kerk overhandigd. De viering is tevens de afsluiting van de Vastenactie. BIJDRAGE EN FOTO JOS OONINCX



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief