Lorenzo  van der Linden houdt van gamen en vloggen. FOTO CORINE ROKS
Lorenzo van der Linden houdt van gamen en vloggen. FOTO CORINE ROKS

Lorenzo van der Linden is 'Gast van de burgemeester'

Door: Peter Houtepen Algemeen

SPRUNDEL - Uit alle 'sollicitatiebrieven' voor de vacature 'Gast van de burgemeester' werd Lorenzo van der Linden uit Sprundel gekozen voor deze gewichtige functie. Samen met burgemeester Marjolein van der Meer Mohr bezoekt de leerling van het Munnikenheide College diverse activiteiten.

"Vorig jaar was mijn beste vriend Jasper van Dijk een schooljaar lang 'Gast van de burgemeester'. Ook ik had mijn brief toen klaar maar heb 'm uiteindelijk niet ingeleverd. Achteraf had ik wel een beetje spijt", laat de 13-jarige Lorenzo weten. Moeder Shirley Kers vult aan: "Met spanning keek hij uit naar het antwoord, telkens weer die vraag: 'Mam, is er al wat bekend?" Tot die ene dag. Lorenzo: "Ik werd uit de gym gehaald. Mijn mentor bracht mij naar onze teamleider. Ik dacht nog: 'Oei, ik heb iets geflikt!"

De sollicitatiebrieven worden door de school gecheckt, alvorens ze richting gemeente Rucphen gaan. Behalve zijn personalia heeft Lorenzo aangegeven veiligheid belangrijk te vinden. Maar waarschijnlijk hebben vooral zijn hobby's de nieuwsgierigheid van het college gewekt.

Indrukken

Het project 'Gast van de Burgemeester' is een wederzijdse kennismaking. Enerzijds kan Lorenzo veel indrukken opdoen en meer te weten komen over de lokale politiek. Anderzijds neemt de burgemeester ook een kijkje in zijn wereld en krijgt daarmee een goede indruk over alles wat onder de jongeren speelt."

Gamehuis

Een van Lorenzo's hobby's is vloggen. Samen met beste vriend Jasper heeft hij een eigen YouTube kanaal, genaamd Gamehuis. Lorenzo laat weten goed te kunnen monteren en is vrij selectief van hetgeen hij online zet. Moeder Shirley hierover: "Bij live-streaming krijg ik een melding op mijn telefoon. Zo weet ik precies wat hij doet en met wie hij gamed." Want behalve vloggen plaatsen beide knullen ook games online zoals Minecraft.

De burgemeester toont zich open voor de nieuwe media. Lorenzo deelt verheugd mede: "Al bij de eerste kennismaking reageerde zij positief op mijn YouTube kanaal. Ik heb haar toestemming als ik over een activiteit wil vloggen. Uiteraard zijn er uitzonderingen, alles gebeurt in goed overleg. "

Engels

Het vloggen en gamen heeft zo zijn voordelen. Lorenzo beheerst de Engelse taal bijzonder goed, zelfs zo goed dat zijn school hem benaderd heeft voor de functie als tutor. "Miss Oliver heeft me voorgedragen, hoewel ik nog maar tweedejaars ben." Van der Linden volgt kader, maar heeft een grote wens: "Het vak Engels op havo-niveau te kunnen behalen."

Op de vraag hoe de vlogger zijn toekomst ziet, is het antwoord: "Een vervolgopleiding in de ITC of docent Engels. En anders tolk."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief