Afbeelding

NK wielrennen voor nieuwelingen, junioren en elite zonder contract in gemeente Rucphen

Door: Peter Houtepen Algemeen

RUCPHEN - Het NK wielrennen op de weg voor nieuwelingen (m/v), junioren (m/v) en elite zonder contract vindt dit jaar plaats in de gemeente Rucphen. Het NK wordt georganiseerd op 23 en 24 juni, in de week voor het reguliere NK wielrennen op de weg. De gemeente Rucphen heeft de organisatie weggelegd bij Techno Event Services uit Etten-Leur, die ondersteund worden door wielervereniging Willibrord Wil Vooruit en de KNWU.

Henk van Beusekom van het KNWU: "Geweldig voor de regio en de ontwikkeling van talenten dat het NK in de gemeente Rucphen georganiseerd wordt. Hiermee zet de wielerregio West-Brabant zichzelf wederom op de kaart. Ik ben daarnaast erg blij dat we de handen weer ineenslaan met Techno Event Services. In het recente verleden hebben we al meerdere malen uitstekend samengewerkt met de medewerkers van dit bedrijf."

Nopjes

Ook wethouder René Lazeroms van de gemeente Rucphen is in zijn nopjes: "Voor onze gemeente is dit natuurlijk fantastisch nieuws. Wij profileren onszelf samen met de Brabantse Wal gemeenten, bestaande uit de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht, graag als de wielerregio van Nederland. Hiermee maken we dit wederom waar. Daarnaast sluit het organiseren van alle NK's in West-Brabant goed aan op de ambitie van het regionale Wielerplan om te komen tot een goed gevulde wielerkalender met mooie wedstrijden."

Programma

Het NK voor 15- tot 18-jarigen en elite zonder contract wordt op twee dagen georganiseerd. De exacte route moet nog bepaald worden. Een gedeelte van het parcours zal lopen over het traject van de Dorpenomloop Rucphen. Daarnaast wordt ook nog nader bepaald welke categorie op welke dag en tijd hun rijwiel uit het vet haalt. Hierover volgt binnenkort duidelijkheid. ARCHIEFFOTO GOSIA LUBBERS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief