Afbeelding

Zebrapad of oversteekpad in Zegge?

Door: Uitgeverij de Bode BV Algemeen

ZEGGE - Na anderhalf jaar inzet door de Dorpsraad Zegge voor een zebrapad in de Onze Lieve Vrouwestraat, is het eindelijk zover. Sinds kort prijkt deze verkeersremmende maatregel nabij de Hoefstraat waardoor voetgangers op een 'veilige' manier de hoofdstraat van Zegge kunnen oversteken.


Een duidelijke maatregel om de snelheid van het verkeer te luwen. Maar helaas valt het zebrapad nauwelijks op, zo is de conclusie van de Dorpsraad. Bordjes geven de voetgangersoversteekplaats aan, maar het uitgesproken zwart-wit ontbreekt.

Natuursteen

Voorzitter van de  Dorpsraad Zegge, Ton Christophersen, geeft uitleg: "Voor de witte vlakken is een grijze natuursteen gebruikt die nauwelijks opvalt. Bij een zebrapad is juist de zichtbaarheid belangrijk en nu versmelten de grijze vlakken met het grijs van de weg. We hebben dit direct aangekaart bij wethouder Laura Matthijssen waarbij haar eerste reactie was dat onze bevindingen sterk deden vermoeden dat er een oversteekpad is aangelegd in plaats van het afgesproken zebrapad. Zij heeft toegezegd poolshoogte te gaan nemen."

Ook over de plek is de Dorpsraad niet tevreden. "Te dicht bij de Hoefstraat", besluit Christophersen. FOTO CORINE ROKS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief