Afbeelding
Foto: Corine Roks

Deen Mikkel Bjerg wint Dorpenomloop Rucphen 2018

Door: Amber Kuijs Sport

SINT WILLEBRORD - Mikkel Bjerg heeft zondag de zege gepakt in de Dorpenomloop Rucphen 2018. Daarmee won de Deen de eerste wedstrijd van de Holland Cup. De negentienjarige renner werd op de voet gevolgd door leeftijdsgenoot Rune Herregodts uit België. Derde werd de Nederlander Maarten van Trijp. De 42e editie van de Rabobank Dorpenomloop Rucphen 2018 kenmerkte zich door een veelvoud aan internationaal talent.

De renners reageerden enthousiast op het parcours en de organisatie. "Het was mijn eerste wedstrijd in Nederland. Het was een zware wedstrijd, vooral omdat iedereen vooraan wilde zitten", deed de Belg Herregodts (Lotto Soudal U23), verslag. Op 150 meter voor de finish ging hij nog aan kop, maar werd alsnog geklopt door wereldkampioen tijdrijden bij de beloften, Mikkel Bjerg van de equipe Hagens Berman Axeon. "Ik zette de sprint te vroeg in. De borden die de meters voor de finish aanduidden hadden van mij wel wat groter gemogen." Waarna hij lachend toevoegde: "Ach die meters bleken voor mij toch iets te ver." De Belg was blij met zijn tweede plaats. Over het parcours zegt hij: "Een mooi parcours, ook bij gevaarlijke situaties, en goed vrijgemaakt. Wat ik ook tof vond was de live uitzending. Dat geeft je als renner toch een extra kick."

De wedstrijd was live te volgen bij de finishlijn, middels een groot scherm werd het peloton gevolgd. Het plein bij Heidestede was omgebouwd tot een Food Court. Gasten konden er onder het genot van een hapje en een drankje de wedstrijd in de gaten houden. De Foodtrucks serveerden friet, hamburgers, saté en zalm. Volgens de aanwezige gasten een prima nieuwtje binnen de Dorpenomloop.

Nieuw was ook de Holland Cup, een nieuwe internationale wielercompetitie in Nederland. Zes UCI 1.2 Europa Tour koersen hebben de handen hiervoor ineen geslagen, met als koploper de Rabobank Dorpenomloop. Voorzitter Corrie Maas hierover: "Deze competitie brengt veel talent naar de Dorpenomloop. Het rennersveld telt veel jonge renners die op topniveau presteren. Talent van grote continentale ploegen die aan onze wedstrijd willen deelnemen. We hebben twaalf teams moeten weigeren omdat we vol zaten. En dan te bedenken dat er vandaag ook in Drenthe een grote wedstrijd gereden werd. Blijkbaar gaven de ploegen de voorkeur aan Rucphen."

Winnaar Mikkel Bjerg kreeg ook nog eens de leiderstruien van de Holland Cup om de schouders; voor het jongeren- en ploegenklassement. Ook ontving hij de prijs voor de meest strijdlustige renner. BIJDRAGE EN FOTO CORINE ROKS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief