Afbeelding

Rotonde Noorderstraat-Vosdonkseweg in Sprundel blijft voorlopig open

Door: Amber Kuijs Algemeen

SPRUNDEL- De plannen voor het sluiten van de rotonde Noorderstraat- Vosdonkseweg tussen Sprundel en Sint Willebrord zijn uitgesteld. De rotonde is onderdeel van de omleiding Rucphen-Sprundel- St. Willebrord die steeds meer vorm krijgt. De rotonde blijft de komende drie weken open, zo heeft het College van de gemeente Rucphen vrijdag besloten naar aanleiding van de vele verbaasde reacties uit het veld.

De werkzaamheden aan de rotonde Noorderstraat- Vosdonkseweg starten nu op 9 april en duren naar verwachting tot en met 26 april.

Verzet
Directe aanleiding waren de vele reactie op sociale media en verontruste telefoontjes die de gemeente aan haar adres kreeg, over de sluiting die op maandag 19 maart stond gepland. Vooral het samenvallen met de reconstructiewerkzaamheden aan de St. Janstraat in Sprundel waarbij momenteel de kruising St. Janstraat- Schuurkerkstraat- Omgangstraat op de schop ligt, stuitte op veel verzet.

Facebook
"Op papier was een prima omleiding geregeld, maar in de praktijk bleek het toch wat ingewikkelder", zo luidt de conclusie van de gemeentewoordvoerder. Facebook ontplofte zowat nadat de gemeente Rucphen deze omleiding netjes had gepost. Al binnen 24 uur werd duidelijk dat de bereikbaarheid van met name Sprundel en Sint Willebrord problemen zou opleverden. Facebookvrienden gaven massaal tips zoals het weghalen van de betonblokken in Elsanta, in wijk De Gagelrijzen, in Sint Willebrord en het openen van de Kaaistraat, dat overigens afgelopen vrijdag is gebeurd. Ook hilarische opmerkingen werden gepost zoals door een winkelier uit Sprundel: "Waar kan ik een helikopter voor mijn klanten declareren?"

Gereed
Die reacties waren niet aan dovemansoren gericht. "Pas als de werkzaamheden aan de kruising St. Janstraat- Schuurkerkstraat- Omgangstraat gereed zijn wordt de rotonde Noorderstraat-Vosdonkseweg aangepakt", laat de woordvoerder van de gemeente Rucphen nu weten. Als alles goed verloopt is vanaf 6 april de St. Janstraat weer opengesteld voor het verkeer. Hoewel de reconstructie van de Sprundelse hoofdstraat vertraging heeft opgelopen is de verwachting dat deze eind mei volledig is gerenoveerd. De straat heeft dan een volledige facelift ondergaan. BIJDRAGE EN FOTO CORINE ROKS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief