In het bijzijn van Mr Monopoly overhandigt Peter Manniën een symbolisch spel aan de burgemeester. FOTO JOS OONINCX
In het bijzijn van Mr Monopoly overhandigt Peter Manniën een symbolisch spel aan de burgemeester. FOTO JOS OONINCX

Gemeente Rucphen krijgt eigen Monopolyspel

Door: Peter Houtepen Algemeen

RUCPHEN - De gemeente Rucphen krijgt een eigen versie van Monopoly, het meest gespeelde bordspel ter wereld. Op het gemeentehuis van Rucphen ontving burgemeester Marjolein van der Meer Mohr maandag een symbolisch exemplaar uit handen van Mr. Monopoly.

Het initiatief is in handen van ondernemer Peter Manniën van Plus Manniën in Rucphen. Bekende straten en pleinen van alle kernen uit de gemeente Rucphen worden verwerkt in het spel. De foto's op de speldoos, het bord en de Kans- en Algemeen Fondskaarten worden aangepast naar Rucphense stijl.

Meedoen

Bij deze unieke en eenmalige actie hebben alle inwoners uit Sint Willebrord, Sprundel, Schijf, Zegge en Rucphen een rol in de samenstelling van het spel. Peter Manniën: "Het is een spel door en voor alle inwoners van de gemeente. Via een speciale Facebookpagina kunnen inwoners suggesties indienen voor straatnamen, pleinen en monumenten. Er komt regelmatig een update zodat iedereen de voortgang kan volgen."

Evenredig

Eind april zal een team van Plus Manniën alle suggesties beoordelen. Daarbij wordt er op gelet dat alle kernen evenredig in het spel vertegenwoordigd zijn. Manniën: "Dan begint het werk aan de spelteksten en gaan we foto's op locatie maken. Begin september geven we de kick off voor de spaaractie, waarbij de mensen voor een flinke korting op het spel kunnen sparen. Eind november, kort voor de feestmaand, wordt het spel uitgeleverd."

Het spel wordt ontwikkeld in samenwerking met Identity Games dat al ruime ervaring opdeed in een aantal andere gemeenten in Nederland. In eerste instantie bedraagt de oplage duizend stuks.

Kijk op: https://www.facebook.com/Monopoly-Rucphen-163328847661737/ en http://www.rucphenspel.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief