René Hoppenbrouwers (links) en Marijn van Nispen voor de nieuwe banen op het gerenoveerde tenniscomplex. FOTO JOS OONINCX
René Hoppenbrouwers (links) en Marijn van Nispen voor de nieuwe banen op het gerenoveerde tenniscomplex. FOTO JOS OONINCX

Nieuwe banen voor TV De Bocht uit Rucphen

Door: Peter Houtepen Algemeen

RUCPHEN - Gedurende de afgelopen wintermaanden is er hard gewerkt op het tennisbaancomplex aan de Sprundelseweg in Rucphen. Tennisvereniging De Bocht verving de zes gravelbanen en speelt in het nieuwe seizoen op splinternieuwe all weather banen.

Naast nieuwe banen werd het hekwerk vernieuwd en beschikt de club nu over energiezuinige led verlichting, zowel binnen als op de banen. Tot slot werd een groot deel van de bestrating aangepakt. De weersomstandigheden hebben de afgelopen weken ook voor de tennisvereniging niet meegezeten. De toplaag moet nog worden afgewerkt om de banen speelklaar te maken en vorst en regen waren daarbij tot nu toe spelbreker. Desalniettemin vindt op zaterdag 24 maart de officiële opening plaats.

TennisRood

TV De Bocht heeft als vervanging van gravel gekozen voor TennisRood dat inmiddels op 350 banen in Nederland is toegepast. Voorzitter Marijn van Nispen: "We hebben onze leden de keuze voorgelegd tussen gravel en TennisRood waarbij de laatste de meeste stemmen opleverde. TennisRood is de ideale ondergrond voor intensief gebruik. Het is goed waterdoorlatend en het kent nagenoeg geen vorstproblemen. We kunnen nu het hele jaar door spelen." Het spel op TennisRood is vergelijkbaar met dat op gravel door de goede grip voor de speler en balstuit en snelheid van de bal. Bovendien oogt TennisRood als gravel. TennisRood stuift niet, waardoor beregening niet nodig is. De banen zijn aangelegd conform de normen en eisen van NOC*NSF en de KNLTB.

Kennismaking

Inmiddels bestaat TV De Bocht ruim vijftig jaar en de vereniging telt bijna 400 leden. Secretaris René Hoppenbrouwers: "Gezelligheid en spelplezier staan bij onze vereniging voorop. Daarbij zorgen zo'n zeventig vrijwilligers in verschillende commissies ervoor dat alles op rolletjes verloopt. Momenteel hebben we meer dan dertig competitieteams en we organiseren regelmatig open en besloten toernooien. Voor aspirant leden kent de vereniging al meer dan tien jaar het concept 'Maak kennis met tennis'. Beginnende tennissers kunnen tegen een speciaal tarief in een kleine groep lessen volgen. Er is voor hen een informatieavond, een informatieboekje en ze worden begeleid door een commissie. Dit concept slaat bijzonder goed aan, omdat de drempel voor nieuwe leden op deze manier laag ligt." De eerstvolgende reeks introductielessen begint half juni.

Opening

Op zaterdag 24 maart wordt het vernieuwde tennispark feestelijk geopend in het bijzijn van een aantal genodigden waaronder de sponsoren en omliggende verenigingen. Van Nispen: "Uiteraard zijn ook alle leden en belangstellenden van harte uitgenodigd om tussen twee en vijf uur een kijkje te komen nemen. De officiële openingshandeling staat gepland om 14.30 uur en wordt verricht door burgemeester Marjolein van der Meer Mohr." Met de zes nieuwe banen op een compleet gerenoveerde accommodatie is TV De Bocht weer helemaal klaar voor de toekomst.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief