Van links naar rechts Linda, Tanja, Sandra en Amarins. Melissa zit op Davidoff. FOTO JOS OONINCX
Van links naar rechts Linda, Tanja, Sandra en Amarins. Melissa zit op Davidoff. FOTO JOS OONINCX Foto: Picasa

Paardenkliniek De Postbaan biedt een breed scala aan veterinaire dienstverlening

Door: Sandra Broosus Bedrijvig Nieuws

RUCPHEN - Paardenkliniek De Postbaan, genoemd naar de gelijknamige straat, is een ruim opgezet bedrijf aan de rand van Rucphen. De kliniek werd hier in 2016 gevestigd door dierenarts Linda de Weert die er, samen met haar team, veterinaire dienstverlening voor paarden verzorgt. Daarnaast biedt de kliniek mobiele diensten aan huis.

DOOR JOS OONINCX

Linda de Weert, geboren en getogen in Heerle, volgde de zesjarige opleiding diergeneeskunde aan de faculteit in Gent waar ze zich in de paardengeneeskunde specialiseerde. Daarna werkte ze een jaar bij De Bosdreef, een grote paardenkliniek in België. Na haar verhuizing naar Oirschot werkte ze acht jaar op verschillende plaatsen, waaronder bij hengstenhouderij Bessemeind in Gilze. Op aanraden van haar mentor begon ze als ZZP'er en dat advies bleek een schot in de roos. Ze kreeg veel opdrachten, maar ze wilde terug naar de regio waar ze vandaan kwam. Aan de Postbaan in Rucphen vond ze haar droomlocatie.

Team

Al vrij snel bleek dat Linda meer handen nodig had om het werk aan te kunnen. Naast haar werken er de dierenartsen Tanja van der Wulp en Amarins Sijsling. Zij worden ondersteund door de assistentes Sandra Bijsterveld en Melissa Masseurs. Linda: "We hebben een jeugdig en hecht team met de nodige ervaring. Elke dierenarts doet de eerstelijns zorg, maar daarnaast heeft ieder eigen specialisaties. De assistententes zorgen voor de planning, beheer van de apotheek en verzorging van de paarden die in behandeling zijn."

Een van de specialismen bij paardenkliniek De Postbaan is sportpaardenbegeleiding. Met name het voorkomen van blessures bij sportpaarden is van groot belang als paarden deelnemen aan eventing, dressuurwedstrijden en/of springconcoursen. Tevens vervult het onderzoeken en behandelen van het bewegingsapparaat een grote rol bij de dagelijkse werkzaamheden.

Dienstverlening

De dienstverlening van de kliniek vindt zowel plaats op de Postbaan als op locatie bij de paardeneigenaar thuis. "Bij onze mobiele dienstverlening beschikken wij over röntgenunits, echo apparaten en een endoscoop zodat we bij paarden op eigen stal onze werkzaamheden op professionele manier kunnen uitvoeren. Alle zorg kan ook worden uitgevoerd in de kliniek waarbij we nog meer faciliteiten hebben voor verder onderzoek en revalidatie waarbij het paard bij ons gestald kan worden." Aan- en verkoopkeuringen horen ook bij de dienstverlening en zijn volgens Linda altijd maatwerk. "Wij onderzoeken het paard klinisch en met röntgenonderzoek en kijken naar het doel en mogelijke risico's voor de klant. Zo bepalen we samen met de klant welk scenario het beste past in diens financiële, maar ook emotionele verwachtingspatroon."

Lasertherapie

Nieuw in het aanbod van de kliniek is de lasertherapie die vooral ingezet wordt bij de genezing van veel voorkomende peesblessures. Simpel gezegd maakt de laserstraal meer lichaamseigen energie vrij in het gebied dat geblesseerd is, waardoor de patiënt sneller en beter kan herstellen. Naast peesblessures werkt de therapie ook goed bij artrose, wonden, pijn en ontstekingen. De succesvolle lasertherapie wordt tegenwoordig steeds meer preventief toegepast. Bij meerdere behandelingen biedt de kliniek een gereduceerd tarief aan middels een kortingskaart.

Toekomst

Ondanks het brede aanbod heeft Linda de ambitie om zich met haar team nog meer te specialiseren. "In de gynaecologie neemt de merriebegeleiding een belangrijke plaats in. Door de faciliteiten die we hier recentelijk hebben uitgebreid en artsen die zich hierin verder specialiseren, creëren we mogelijkheden voor verdere ontwikkeling. Daarnaast hebben we plannen voor verbouwing en verdere uitbreiding waardoor we nog meer veterinaire dienstverlening kunnen bieden."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief