Afbeelding

Opening dag van de mantelzorg door wethouder de Bruijn

Algemeen

RUCPHEN - Op donderdagochtend 9 november was het gezellig druk in de hal van Skidome. Hier stond de wethouder al ietsjes nerveus te wachten op de grote opkomst van de mantelzorgers van de gemeente Rucphen. Hij zou namelijk de dag gaan openen door middel van het opvangen van een roofvogel die hem een openingsbrief zou bezorgen.

Vol trots vertelde de wethouder dat hij zelf kippen had, en niet bang was van deze vogels. Toch moest hij even slikken toen de arend van ruim 2.50 meter spanwijdte en 3,5 kilo zwaar op hem af gevlogen kwam.

Op deze brief stond geschreven dat dit jaar alweer voor de 9de keer de dag van de mantelzorg gevierd wordt in onze gemeente en dat de opkomst jaarlijks hoger aan het worden is.

Ruim 85 mantelzorgers konden deze opening aanschouwen en vervolgens gaan genieten van een dag vol ijspret en ontspanning.

De mantelzorgers konden gaan glowgolven en kiezen uit diverse workshops: creatieve workshop en genieten van een demonstratie van de roofvolgels.

En 's middags konden de mantelzorgers de skibaan op en kregen les op de ski's en aan het einde van de middag stoof de oudste mantelzorger van de gemeente Rucphen op 81 jarige leeftijd de skibaan af met de woorden: "dit heb ik mijn hele leven al een keer willen doen".

De dag is gezamenlijk afgesloten met een borrel en iedereen keek terug op een mooie ontspannende dag die speciaal voor de mantelzorgers geregeld was.

Wilt u meer weten over de activiteiten die voor de mantelzorgers georganiseerd worden ? Kom gerust eens langs op het open spreekuur in het gezondheidscentrum, kozijnenhoek 80 te Rucphen. Of maak een afspraak via info@mantelzorgrucphen.nl of bel 088-5574890.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief