Foto: Addo Sprangers

Sint Willebrorder (35) opnieuw aangehouden voor betrokkenheid bij dodelijk schietincident

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

SINT WILLEBRORD - Een 35-jarige man uit St. Willebrord is zondagavond opnieuw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident op de Lunetstraat in Breda, waarbij op 6 januari 2017 de 60-jarige Peter van der Linde om het leven kwam.

Omdat er nieuwe feiten en omstandigheden bekend zijn geworden, gaf de officier van justitie in Breda toestemming voor deze arrestatie. De Willebrorder werd al eerder aangehouden als verdachte in deze zaak op vrijdag 8 september 2017. Enkele weken later werd hij weer op vrije voeten gesteld. 

De politie kreeg op vrijdag 6 januari 2017 kort voor 23.30 uur een melding van een buurtbewoner die in de omgeving Dijkplein/Lunetstraat in Breda schoten had gehoord. Toen de agenten ter plaatse kwamen, zagen zij op het fietspad, net voorbij de bushalte, een zwaargewonde man liggen. De politie begon met reanimeren, wat later overgenomen werd door ambulanceverpleegkundigen. Kort daarna stelde een trauma arts vast dat het slachtoffer was overleden. 

Tv-programma

Vervolgens werd een plaats delict ingericht en gestart met een uitgebreid buurt- en sporenonderzoek. Er werden vijftien rechercheurs van het Team Grootschalige Opsporing opgeroepen. Ook werd er op 10 januari 2017 aandacht aan het dodelijke schietincident besteed in het tv-programma Opsporing Verzocht. De uitzending leverde vijftien tips op, onder meer over de contacten van het slachtoffer. Ook kwamen tips binnen over auto's die in de nacht volgend op de schietpartij uitbrandden in Essen en Bavel. 

Rechercheonderzoek

Tijdens het rechercheonderzoek kwam ook een 44-jarige man uit Sprundel in beeld. Hij werd op 16 maart 2017 aangehouden. Deze man zit in voorlopige hechtenis. Een 42-jarige man uit Etten-Leur werd, net als de reeds gearresteerde verdachte, recent voor de tweede keer in verband met deze zaak aangehouden. Op 17 mei 2017 werd hij in de Penitentiaire Inrichting in Grave voor het eerst als verdachte in deze zaak gearresteerd. Hij zat in de inrichting in voorlopige hechtenis vanwege een ander strafrechtelijk onderzoek. Op 19 mei 2017 oordeelde de rechter-commissaris dat er onvoldoende gronden waren om hem voor het schietincident nog langer vast te houden. Maar ook de Etten-Leurenaar werd met toestemming van de officier van justitie op woensdag 11 april jongstleden opnieuw aangehouden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief