Afbeelding

Oorlogsslachtoffers herdacht in gemeente Rucphen

Door: Peter Houtepen Algemeen

SINT WILLEBRORD - Vrijdagavond zijn op diverse bijeenkomsten in de gemeente Rucphen de burgers en militairen herdacht die sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog tot op heden in het belang van het Koninkrijk der Nederlanden of tijdens vredesmissies van internationale organisaties zijn gevallen of die omgekomen zijn door oorlogshandelingen en terreur.

In Sint Willebrord werden de slachtoffers herdacht bij het oorlogsmonument in de Dorpsstraat (zie foto). Dat gebeurde na een dienst in de kerk van de Heilige Willibrordus. Aansluitend vond een stille tocht plaats naar het monument, alwaar om 19.55 uur de eerste krans werd gelegd. Na twee minuten stilte, om 20.00 uur, en het blazen van The Last Post, werden enkele gedichten voorgelezen en het Wilhelmus gespeeld door Fanfare De Eendracht.

De herdenking in Sint Willebrord werd bijgewoond door wethouder Martien de Bruijn en enkele oud-militairen. Namens het college woonde burgemeester Marjolein van der Meer Mohr de herdenkingsbijeenkomst bij in Sprundel, wethouder Laura Matthijssen die in de kern Rucphen zelf en wethouder Cees Evers in Zegge. FOTO PETER BRAAKMANN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief