Afbeelding

West-Brabant opnieuw beste logistieke regio

Door: Monique Jansen OUD Actueel

WEST-BRABANT - West-Brabant is opnieuw uitgeroepen tot beste logistieke regio. Dat is de conclusie van het panel van 27 deskundigen uit de logistieke sector in het kader van de verkiezing 'Logistieke Hotspot van het Jaar 2018.' West-Brabant komt als beste uit de bus, voor respectievelijk Tilburg-Waalwijk en Venlo-Venray.

West-Brabant wordt gewaardeerd vanwege de beschikbaarheid van bouwgrond en panden, goede bereikbaarheid en in de inzet van personeel. In totaal is er naar 28 hotspots gekeken. Een aandachtspunt voor West-Brabant is het vinden van voldoende ruimte en goede logistieke arbeidskrachten. De overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs trekken samen op om het hoofd te bieden aan voldoende personeel.

De REWIN West-Brabant is blij met de nummer 1-positie. "Onze regio wordt met name gewaardeerd om de beschikbaarheid van bouwgrond en panden. Als vierde onderdeel telden de voorkeursstemmen mee voor een aantal onderwerpen.De experts kiezen hier West-Brabant als beste regio ten aanzien van bereikbaarheid, en motivatie en inzet van personeel. Hierbij wordt ook verwezen naar de goede werkmentaliteit en de aansluiting vanuit kennisinstellingen", geeft Henk Rosman, van REWIN West-Brabant aan: "Mooi resultaat van de samenwerking in ons regionaal gedragen logistieke programma. Is een enorme stimulans om daar mee door te gaan en de logistiek in West Brabant steeds slimmer te maken."

Geen verrassing

Volgens Jacques Niederer, burgemeester van de gemeente Roosendaal is het geen verrassing dat West-Brabant opnieuw dé logistieke hotspot van Nederland is: 'Dat heeft zeker te maken met nieuwe vestigingen, zoals Lidl in Roosendaal, en andere ontwikkelingen in onze regio. Daarnaast speelt ook de expansie van bestaande logistieke bedrijven een grote rol. Denk bijvoorbeeld aan Bas Logistics in Etten-Leur en Mepavex in Bergen op Zoom. De rol van REWIN, als trekker van het samenwerkingsverband CONNECTED West-Brabant, en de rol van alle gemeenten en onderwijsinstellingen is cruciaal en 'betaalt' zich nu uit in het opnieuw uitverkoren zijn tot dé logistieke hotspot van Nederland. Hier zijn wij met z'n allen heel trots op."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief