Het dorpshuis werd in februari overgedragen.
Het dorpshuis werd in februari overgedragen. Foto: Corine Roks

Open dag in heropend dorpshuis Agora

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

RUCPHEN - Wie het onlangs geopende gloednieuwe dorpshuis Agora nog niet heeft gezien, krijgt zondag 20 mei alsnog de kans. Dan is er een open middag in het buurthuis dat plaats biedt aan alle verenigingen die eerst in wijkhuizen De Vaart en De Louwen zaten.

Stichting Agora draagt de zorg voor het buurthuis. In februari nam het bestuur de sleutels in ontvangst van voormalig wethouder Cees Evers. Dorpshuis Agora bestaat uit een theaterzaal, met een ruim podium en goede apparatuur in licht en geluid en een moderne gymzaal met een verscheidenheid aan sportvoorzieningen. Een eigentijds ingerichte foyer geeft iedere bezoeker een gezellig welkomstgevoel. Op de bovenverdieping zijn verschillende ruimtes beschikbaar als vergaderzaal of voor bijeenkomsten voor gezelschappen tot 100 personen. Ook is er een jongerenruimte met een mooi uitzicht over de dorpskern, met in de nabije toekomst een dorpsplein. Daarnaast bevindt zich op de bovenverdieping een grote knutselruimte, voorzien van een vuilbestendige vloer.

Presentaties

Het dorpshuis opent zondag 20 mei tussen 14.00 en 16.00 uur officieel de deuren voor alle inwoners van Ruchpen en eventueel andere belangstellenden. Iedereen kan het gebouw verkennen en de doorlopende presentaties van verenigingen bijwonen. 's Avonds is er een feest voor alle vrijwilligers die actief zijn in Agora. Tijdens deze avond zal Agora op een originele manier worden geopend.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief