Organisator Walter Jaspers (midden) is tevreden over het evenement.
Organisator Walter Jaspers (midden) is tevreden over het evenement. Foto: Corine Roks

Motorvierdaagse levert 6.620 euro op

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

SINT WILLEBRORD - Motor Tourclub V- Twinbikers uit Sint Willebrord is trouw gebleven aan de belofte die ze in 2016 aan de Willebrordse parochie hebben gemaakt. Een motoravondvierdaagse, en dat drie jaar op rij, waarbij de opbrengst ten goede komt aan de renovatie van de Heilige Willibrorduskerk. MTC V-Twinbikers lossen hun belofte aan parochie in

DOOR CORINE ROKS

                                                

Afgelopen maandag gaf pastoor Hans van Geel de glimmende PK's voor het laatst de zegen, en wenste de bikers een behouden tocht. Behalve veilig, nodigden de routes ook uit tot verrassende reacties onder de tachtig deelnemers. Een huzarenstukje van mede-organisator Walter Jaspers.

Routes

"Vooral de route richting Rijen op dinsdagavond en Rijkevorsel, België, die een dag later stond gepland werd heel enthousiast ontvangen. Reacties als;"Hoe krijg je deze kleine wegen gevonden", werd door menig biker gedeeld", steekt Jaspers van wal. Hij heeft daar wel een methode voor: "Ik zie het als een soort hobby, thuis achter de computer pluis ik de mooiste routes uit. Je hebt daar tegenwoordig speciale programma's voor. Vooral kleine afgelegen wegen hebben mijn aandacht."

Voorrijden

Eenmaal een mooie route in the pocket wordt deze zeker vijf keer voorgereden door leden van de V-Twinbikers. "Dat doen we op zondag, als we met z'n allen gaan toeren. Onze club telt ruim twintig leden, waarvan tien motorrijders de vierdaagse vormgeven, want zo'n activiteit kost best wel wat organisatie. Heb je een mooie route, dan is het nog maar de vraag of deze niet is opgebroken tijdens dit evenement. We nemen het zekere voor het onzekere, en daarbij,het voorrijden is geen straf", lacht Jaspers.

Road captain

De pareltjes van het wegdek worden door de meeste deelnemers gevonden middels hun navigatiesysteem. "Maar degene die hier niet over beschikken kunnen een beroep doen op onze road captains. Met een groepje wordt er dan gestart vanuit Café de Kwast in Sint Willebrord." Tijdens de laatste dag wordt snel duidelijk dat de motorrijders de voorkeur geven aan het rijden in een groep. De motoren trekken veel bekijks van passanten en Harleys zijn in de meerderheid. De routes variëren tussen de negentig en honderd kilometer, met daarin een post waar de motorrijders de benen kunnen strekken. De meeste bikers starten al vroeg, klokslag zes staan ze opgesteld. Jaspers over te duur van de tocht: "Rond negen uur druppelen de eerste weer binnen. Onderweg wordt er nog wat gedronken."

Belofte

Het deelnemersaantal is al die jaren redelijk stabiel gebleven, rond de tachtig motoren. Elke dag kon worden ingeschreven. Uiteindelijk heeft de motor avondvierdaagse een mooi totaalbedrag van 6.620 euro opgeleverd. Behalve inschrijfgeld hebben diverse sponsors hun steentje bijgedragen. "En waarschijnlijk stijgt het bedrag nog. Het geld komt helemaal ten goede aan onze mooie Willibrorduskerk. Binnenkort wordt de opbrengst van dit jaar, overhandigd aan de pastoor. We hebben ons beiden aan de belofte uit 2016 gehouden", concludeert Walter Jaspers terugkijkend op dit unieke evenement.[l]

V-Twinbikers

Motortourclub V-Twinbikers bestaat al meer dan zeventien jaar. Er zijn circa twintig leden. Ieder jaar organiseren zij dertien of veertien motorritten. De bedoeling is dat ieder lid zelf een keer een route uitzet. Dat zorgt er ook voor dat iedereen aan zijn trekken komt, want sommige rijders houden van lange ritten en een ander vindt 150 kilometer wel genoeg. Het is een motorclub waar een gemoedelijke sfeer hangt. De V-Twinbiker is één van de honderden motortourclubs in Nederland. Veel motorrijders rijden in kleine clubjes waarbij zij Nederland (en soms het buitenland) verkennen en gezamenlijk van het landschap genieten.

De motoravondvierdaagse trok weer veel deelnemers. FOTO'S CORINE ROKS


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief